h i r d e t é s

Teljesen kiborult a banki csaló, amikor rájött, hogy őt verik át - VIDEÓ

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Teljesen kiborult a banki csaló, amikor rájött, hogy őt verik át - VIDEÓ

2022. november 29. - 15:07

Nyomdafestéket nem tűrő módon kiabálva akadt ki az egyik banki csaló egy Youtube-videó tanúsága szerint, aki leendő áldozatának bankkártya adataira pályázott.

Forrás: Bence Attila Pál/YouTube

A videón jól olvasható telefonszámról több kifejezetten erre szolgáló közösségi oldalon jelentették, hogy innen már többször indítottak csaló hívásokat. Így majdnem biztosak lehetünk abban, hogy az alábbi párbeszéd megtörtént esetet rögzít.

A videó - azon túl, hogy szórakoztató - jól mutatja be azt a fajta trükköt, amelynek különböző módozatait használják évek óta a csalók. A recept ugyanaz: a csalók magukat egy bank alkalmazottjának kiadva telefonon felhívják a célpontot, és azt állítják, az illető bankszámláját hackertámadás érte, vagy gyanús tranzakciókat érzékeltek, ezért azonnal biztonságba kell helyezeni a számlán nyilvántartott pénzt. Az alábbi esetben például a bankkártya adatokat szeretnék megszerezni, de olyan esetről is tudunk, amikor a csalók egy "technikai számlára" utaltatják el az összeget, ami valjában az egyik általuk uralt számla.

Mielőtt kattint, felhívjuk a figyelmet, hogy a csaló, miután rájön, hogy becsapták, nyomdafestéket nem tűrő káromkodásban tör ki, kifejezetten "korhatáros" módon. (Portfolio)