h i r d e t é s

Teljesen valódinak tűnő álrendőröket fogtak a BRFK nyomozói

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Teljesen valódinak tűnő álrendőröket fogtak a BRFK nyomozói

2016. február 13. - 08:03
0 komment

Az érdi társaság tagjai az eredetihez megtévesztésig hasonlító egyenruhában csöngettek be idős emberekhez arra hivatkozva, hogy leltárt kell készíteniük az értékeikről. A lakásban aztán elterelték a figyelmüket, és meglopták őket.

Fotó: Youtube

Összesen több százezer forintnyi készpénzt és ékszert vittek el az idős emberektől - írja a ma.hu.

Az álrendőrök az igazihoz megtévesztésig hasonlító egyenruhában csöngettek be idős emberekhez. Egyik meglopott áldozatuk az M1 Híradónak azt mondta, fel sem merült benne, hogy nem igazi rendőrökkel van dolga.
A három álrendőr, miután bejutott a lakásba, azt kérte az asszonytól, hogy mutassa meg az ékszereit, mert le kell azokat fényképezniük, az otthon lévő készpénzt pedig meg kell számolniuk. Amikor a nő eleget tett a felszólításnak, elterelték a figyelmét és ellopták az értékeit. A tolvajok a gyanú szerint legalább három alkalommal fosztottak ki idős embereket. Összesen több százezer forintnyi ékszert, illetve készpénzt vittek el. Egy Balassi Bálint utcai lakásból értékes festményeket is elloptak. 

A BRFK nyomozói akkor fogták el őket, amikor egy józsefvárosi zálogházban értékesíteni akarták az ékszereket. Autójukban megtalálták az egyenruhát, de előkerült a lopásnál használt jelvény, bilincs és rendőrsapka is.

Az illetékes kerületi ügyészség a két férfi és egy nő előzetes letartóztatására tett indítványt háromrendbeli lopás bűntette, illetve vétsége miatt. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak mindhárom esetben rendőröknek adták ki magukat és a sértetteket ily módon megtévesztve a lakásukból különböző értékeket tulajdonítottak el - ,mondta el a Híradónak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Közben újabb akcióikra derült fény, így már összesen öt lopással gyanúsítják őket. 

A három érdi és egy tárnoki gyanúsított közül ketten előzetesben, ketten pedig házi őrizetben vannak. A rendőrök szerdán a negyedik álrendőrt is elfogták. A bíróság délelőtt elrendelte házi őrizetét. Közben újabb akcióikra derült fény, így már összesen öt lopással gyanúsítják őket. A három érdi és egy tárnoki gyanúsított közül egy előzetesben, hárman pedig házi őrizetben van. A rendőrök szerdán a negyedik álrendőrt is elfogták. Letartóztatásáról ezekben a percekben dönt a bíróság. Közben újabb akcióikra derült fény, így már összesen öt lopással gyanúsítják őket.

 

ma.hu