h i r d e t é s

Tiszteletbeli haditengerészeti pilótává avatták Tom Cruise-t

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Tiszteletbeli haditengerészeti pilótává avatták Tom Cruise-t

2020. október 23. - 15:44

Tom Cruise hivatalos ceremónia keretében kapta meg a haditengerészeti pilóták úgynevezett aranyszárnyait.

Fotó Alex J. Berliner / US Navy

Vele együtt az elkészült, de a koronavírus-járvány miatt még be nem mutatott Top Gun: Maverick című folytatás producere, Jeremy Bruckheimer is kiérdemelte az elismerést – írta meg az amerikai haditengerészet honlapja.

A színész és a filmes a 35. és 36. személy, akik az elmúlt 90 évben a tiszteletbeli haditengerészeti pilóta kitüntető címét megkapták. A Los Angeles-i Paramount stúdióban megtartott rövid ünnepséget a film zárt körű bemutatója előtt tartották.

A felvarrókat a haditengerészeti légierő parancsnoka, DeWolfe Miller altengernagy személyesen adta át. Az aranyszárnyak viselőiként a kitüntetettek hivatalosan is jogosultak a haditengerészeti pilóták számára járó privilégiumokra és juttatásokra.

Méltatásában az altengernagy elmondta: "A mozgókép történetének legikonikusabb repülésről szóló filmje a Paramount Pictures 1986-os filmje, a Top Gun. A film milliók szívéhez jutott el, és mérhető emelkedést jelentett a haditengerészethez jelentkezők számában […] egyúttal hatásosan mutatta be és támogatta a haditengerészeti repülést, valamint bevezette a köztudatba a repülőgép-hordozókat és a rajtuk szolgáló haditengerészeti repülőket." (msn.com)