h i r d e t é s

Több plakát is megjelent az észt fővárosban, amely Orbán Viktort hitlerbajusszal, a homlokán vörös horogkereszttel ábrázolja

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Több plakát is megjelent az észt fővárosban, amely Orbán Viktort hitlerbajusszal, a homlokán vörös horogkereszttel ábrázolja

2022. szeptember 22. - 12:25

A képek kihelyezője szerint Orbán Viktor „szereti a halott ukránokat“.

Forrás: wrulp/Reddit

Több plakát is megjelent Tallinban, az észt fővárosban, amely Orbán Viktort hitlerbajusszal, a homlokán vörös horogkereszttel ábrázolja, szúrta ki egy felhasználó a Redditen. A képeket több köztérre is kitették, de a magyar nagykövetség épületére kihelyezett magyar címert is letakarták vele.

A képhez üzenet is tartozik, amelynek végén az üzenet küldője a Human Rights Watch weboldalára irányítja az olvasókat. A miniszterelnököt tévesen elnöknek nevező szöveg így szól magyarul:

Ez Orbán Viktor, Magyarország elnöke. Szereti Ukrajna orosz invázióját, mivel szereti a halott ukránokat. Engedélyezte egy orosz nukleáris erőmű telepítését az országában. MAGYARORSZÁG KOLLABORÁL OROSZORSZÁGGAL, ÉS NEM SZABADNA AZ EU TAGJÁNAK LENNIE. Kérjük mutasd meg észt becsületedet, és mondd meg Magyarországnak, hogy nem vásárolhat tovább orosz energiát, amit az ukrán nép véréből finanszíroznak.

(rtl.hu)