h i r d e t é s

Újabb fronton készül Simicska kicsinálására a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb fronton készül Simicska kicsinálására a kormány

2016. január 07. - 11:47
0 komment

A Vs.hu információi szerint nem csak a tévézésben készül hatalmi átcsoportosításra a kormány Andy Vajna bevásárlásával, hanem a rádiós piacon is erősítene.

Fotó: Beliczay László

 Az új rádió szerkesztősége a Lurdy Házban lesz és a hírek szerint a Simicska Lajoshoz tartozó Lánchíd Rádiótól próbálnak munkaerőt elszipkázni. Ez azért is különösen érdekes, mert az új rádióadót az a Gajdics Ottó vezeti majd, aki korábban pont a Lánchídnál volt főszerkesztő, illetve most a Magyar Nemzet konkurenciájaként létrehozott, rendszeresen kétes igazságtartamú cikkeket (lásd. menekültes kamuhírek, Fluor Tomi besározása) közlő Magyar Idők lapszerkesztője. Az új munkatársakat állítólag magasabb fizetéssel és csillogóbb szakmai jövővel csábítják.

A Vs.hu cikkében arra is utalnak, hogy a megkeresettek dolgozóknak jelezték, hogy érdemes váltaniuk, ha a szakmai jövőjükre gondolnak vagy ragaszkodnak az eddigi világnézetükhöz. A megkeresett Lánchíd Rádiósok azonban nem akarnak átmenni és a vezetőség nem számít munkaerő-vándorlásra.

Az új jobboldali hírrádió a Gazdasági Rádió korábbi sávszélességén, a 105.9-en működik majd, amit a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elvett az adótól, hogy aztán a Kriczki Andrea vezette Hang-Adás Kft-nek adja. Róla annyit érdemes tudni, hogy két éve egy siófoki frekvenciát nyert el a cége, majd a műsorsáv hamar Fideszhez köthető tulajdonosokhoz került. Ahogyan a Magyar Idők megvette, aztán átkeresztelte a Napi Gazdaságot Magyar Időkre, úgy most sem lenne meglepő, ha hasonló megoldást választana a kormánymédia.

 

index.hu