h i r d e t é s

Újra szövetkezik az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újra szövetkezik az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért

2017. október 04. - 14:26

A 2014 novemberi PM-taggyűlésen határoztak úgy, hogy a párt önállóan folytatja. Ekkor hivatalosan is megszűnt az Együtt és a PM közötti együttműködés. - írja a delmagyar.hu.

Fotó: Soós Lajos / MTI Forrás: delmagyar.hu

Az Együtt-PM szövetség még a 2014-es parlamenti választások előtt jött létre. 

A PM ekkor kötött szoros partnerséget Bajnai Gordon pártjával, az Együttel. Bajnai aztán kiszállt a politikából, az önkormányzati kampányban pedig szembekerült egymással a két párt vezetése

- idézte fel az Index.

Azonban most változás történt a két párt viszonyában. Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Juhász Péter Együtt-elnökkel közösen, hogy a
PM készen áll, hogy az Együttel közösen induljon el a 2018-as választáson.

A társelnök hozzátette, hogy  "a formáról a következő hetekben egyeztetünk", de arra lehet számítani, hogy közös listán, közös jelöltekkel fog indulni a két párt.

A lap arról is beszámolt, hogy a két párt együtt szeretne tárgyalni a többi ellenzéki pártnak az együttműködésről. Juhász Péter ugyanis azt mondta, hogy "ez a kör bővülhet", "ki kell nézni a saját fejünkből, együtt kell működni a demokratikus pártoknak".

Vagyis nem tett még le az új pólus megalakításáról

- idézte a lap.

Azonban a szerdai egyeztetésre az LMP és a Momentum nem ment el. Szabó Tímea ugyanakkor azt mondta, hogy ezekkel a pártokkal is szeretnének koordinálni.

delmagyar.hu