h i r d e t é s

Ukrán dalokat játszanak az orosz tévék, támadás érte a Kreml oldalát

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ukrán dalokat játszanak az orosz tévék, támadás érte a Kreml oldalát

2022. február 26. - 17:04

Leállt a Kreml honlapja és több más orosz kormányzati portál is, a támadásért az Anonymous nemzetközi hackercsoport vállalta a felelősséget.

A kép illusztráció! - Forrás: Digital Hungary

Az ukrán Állami Távközlési Szolgálat adott róla hírt a Twitteren, hogy több mint hat orosz kormányzati oldal leállt, a Kreml honlapja mellett az orosz médiahatóság honlapja sem működik, és több orosz televíziós csatorna ukrán dalokat kezdett el sugározni.  A CNN beszámolója szerint az orosz honvédelmi minisztérium honlapja sem elérhető.


Forrás. kreml.ru

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport vállalta a felelősséget a kibertámadásért, mint írják, azért tartják a .ru végződési kormányzati oldalakat támadás alatt, hogy eljuttassák az orosz emberekhez az üzenetet: megszabadulhatnak Putyin „állami cenzori gépezetétől.”

Kis időre már csütörtökön és pénteken is elérhetetlenné váltak a most érintett kormányzati odalak, akkor azonban a Kreml tagadta, hogy az Anonymous részéről érte volna támadás ezeket.

Az Anonymous azt is közölte, hogy azért is mindent megtesznek, hogy az ukránoknak online elérést biztosítsanak. (Portfolio)