h i r d e t é s

Ungár Péter az ellenzéki pártokat bírálta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ungár Péter az ellenzéki pártokat bírálta

2022. május 01. - 17:15

Az LMP frakcióvezetője szerint a hat ellenzéki pártból három-négy nem tudja önmagát definiálni és az ellenzéki politika szerinte picsogás arról, hogy ideülünk, odaülünk, jaj, de nehéz nekünk.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A politikát az állampolgárok tartják fönn azért, hogy az ő ügyeikkel foglalkozzon, nem azért, hogy a saját ügyeinkkel foglalkozzunk - fogalmazott Ungár Péter, az LMP hétfőn megválasztott frakcióvezetője az Index Kibeszélő című műsorában.

A politikus éles kritikával illette az ellenzéki politizálást, mint mondta:

Az ellenzéki politika egy önmagáról szóló picsogás arról, hogy ideülünk, odaülünk, jaj, de nehéz nekünk. Az egész az önsajnáltatásról és önmagáról szól. És én szerintem azokról kell, hogy szóljon a politika, akik ezt finanszírozzák, akik az állampolgárok

- mondta. Ungár Péter kritikával illette a pártok programjait is, amelyeket liberális bevásárlólistának nevezett, bár „vannak benne olyan dolgok, amik értelemszerűen tényszerűek”. A kampányban szerinte átengedték a megélhetéssel kapcsolatos politikai kérdéseket a kormánynak, ami hiba volt. További bírálatokat is megfogalmazott:

Vannak emberek – és igenis nekik is van felelősségük a saját szavaikért –, akik elmondják folyamatosan a tuti receptet, ahogy meg lehet dönteni az Orbán-rendszert, hetente beleszeretnek egy új Messiásba, aki éppen mindent jól csinál, és nem lehet kritizálni. Bajnai Gordon, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, mikor kicsoda. És ezek az emberek egyszerűen képtelenek biológiailag az önreflexióra.

Az LMP új frakcióvezetője ezen felül súlyos problémaként értékelte, hogy a hat ellenzéki pártból három-négy nem tudja önmagát definiálni, s közölte, soha nem lesz többségük, ha elfogadják a „baloldali”, a „liberális”, vagy a „zöld” szóra vonatkozó Fidesz-narratívát. (Népszava)