h i r d e t é s

Uniós jogot sért az online kaszinók magyar szabályozása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Uniós jogot sért az online kaszinók magyar szabályozása

2017. június 22. - 19:00

Rossz hír Andy Vajna online kaszinójának: mégse uralhatja le a magyar piacot. - írja az index.hu.

Forrás: index.hu

Uniós alapelvet sért a magyar online kaszinószabályozás, állapította meg az EU bírósága.

Az ítélet szerint a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes az „alapügyben szóban forgóhoz hasonló” szabályozás, ha hátrányosan megkülönbözteti a külföldi cégeket, vagy ha ugyan elvileg nem így van, de a szabályokat nem átláthatóan vagy diszkriminatívan alkalmazzák.

Sem a koncessziók odaítélésének hatósági feltételeit, sem pedig a szerencsejáték-szervezők ajánlattételéhez teljesítendő technikai feltételeket nem határozták meg kellő pontossággal.

Az ügy abból fakadt, hogy a kormány gyakorlatilag kitiltotta a külföldi szerencsejáték-, póker és sportfogadási oldalakat. Ha nem minősülnek „megbízható” szolgáltatóknak, akkor ugyan elvileg pályázhatnak, de a kiírás lehetőségével Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ítélet szerint „a perbeli időszakban nem élt”.

Ennek természetesen még véletlenül sem az volt a célja, hogy a kormány Fidesz-közeli vállalkozók kezébe adja a piacot, és a Szerencsejáték Zrt., valamint Andy Vajna filmügyi kormánybiztos májusban indult online kaszinója elől seperje el a konkurenciát.

A bíróság ítélete nem meglepő, már az előkészítő főtanácsnok is ugyanezt állapította meg. A bíróságot ugyan nem kötelezte semmire a vélemény, de általában ugyanarra szokott jutni.

index.hu