h i r d e t é s

Vajon Ronaldo vagy Messi viszi el a labdarúgó vb kupát?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Vajon Ronaldo vagy Messi viszi el a labdarúgó vb kupát?

2022. július 21. - 14:45

A 2022-es labdarúgó világbajnokság Katarban kerül megszervezésre. A csoportok sorsolása a beosztáshoz már meg is történt. Az esélylatolgatások is megkezdődtek. 

Tény például, hogy sokan a világbajnokság címvédőjét Franciaországot vélik a legesélyesebbnek a győzelemre. Mások pedig Brazíliáról gondolják, hogy ott állhat akár a legfelsőbb dobogófokon a végén. Részletesebben a 2022 es labdarúgó világbajnokság oldalán tudunk olvasni gólok illetve a világbajnoksági győzelem lehetőségének valószínűségéről. Az sem utolsóként foglalkoztat minket azonban, hogy Cristiano Ronaldo is ismét ott lesz, immár ötödjére és talán utoljára, a FIFA labdarúgó világbajnokságán. Ronaldo elég erőteljesen beírta magát a foci történelmébe az elmúlt több mint egy évtized során. Sporting-nél kezdte felnőtt karrierjét, ezt követően a Manchester United-hoz igazolt át és itt is maradt 2009-ig. Ekkora már háromszoros bajnok, egyszeres kupa- és kétszeres ligakupa-győztes volt. Nem utolsó sorban Aranylabdás is lett. Ilyen eredmények után döntött úgy a Real Madrid, hogy leszerződteti. A 2010-2011-es idényben a bajnokság gólkirálya lett 40 góllal. Amit azonban Messinek a rákövetkező évben sikerült megdöntenie, összesen 50 gólt szerzett Messi.

Lionel Messi hasonlóan nagy nyomokat hagyott a futball történelmében legendás játékának köszönhetően. Szintén már egész fiatalon Aranylabda illetve FIFA az év játékosa szavazás jelöltje lett, melyeket 22 évesen be is zsebelt. Az FC Barcelona igen hamar felismerte a Messi-ben rejlő tehetséget és ezért támogatásuknak köszönhetően Messi Európába költözött egészen fiatalon. Azonban meglepetésünkre szolgálhat, hogy sem Ronaldo, sem Messi nem nyert még FIFA labdarúgó világbajnokságon első helyezést. Ugyan Messi Argentína képviseletében 2014-ben második helyezést ért el csapatával, míg Németország elorozta az első helyezést. Ezzel szemben Ronaldo még egyáltalán nem léphetett fel a labdarúgó világbajnokság első három dobogó fokára, bár negyedik helyezést már ért el a portugál válogatottal 2006-ban. Tehát a két játékos ugyan polcszakadásnyi mennyiségű kupával és különböző díjakkal rendelkezik, a FIFA világbajnokság első helyezése még nem szerepel egyikőjük kipipált listáján sem. Bizonyára nem kicsit fáj a foga mindkettőjüknek a győzelemre. Lionel Messi egyébként idén is az argentin csapatban fog játszani.

Argentina a C-csoportba került, és első mérkőzését november 22.-én fogja Szaúd-Arábia ellen lejátszani. Majd Mexikóval és végül Lengyerországgal néz szembe. Ronaldo a portugál csapattal érkezik. H-csoportba kerülve, Portugália első meccsét Ghánával szemben november 24.-én játsza le. Ezt követően Uruguay-jal mérik össze erejüket. Végül, de nem utolsó sorban pedig a Koreai Köztársasággal áll ki a portugál csapat a nyolcaddöntőbe való bekerüléshez. Azaz első körben nem lesz frontális találkozás a portugál és az argentin csapat között. Dehogy mit ígérhet annak a lehetősége, hogy a csapatok találkoznak esetleg a későbbiek során… Nos, a 2021-es futsal világbajnokság döntőjében a portugál válogatott 2-1 nyert Argentínával szemben. Portugália egyébként az Európai bajnokságot is megnyerte 2016-ban. De természetesen ott vannak az Argentin győzelmek is. Nemrégiben, egészen pontosan idén júniusban, az argentin válogatott megverte az Európai bajnokság győztesét Olaszországot. Ezt követően folytatta Argentína a veretlen sorozatát és 5-0 győzte le Észtországot, melyből mind az öt gólt Messi lőtte be. Úgyhogy az argentin illetve portugál csapat kiemelkedő játékosai lévén, és az ő általuk a csapatba hozott plusz motivációnak köszönhetően a két focista karrierjéhez méltó meccsekre számíthatnánk, ezért reménykedünk benne hogy egy ilyen ütközetre akár a döntőben, de sor fog kerülni.