h i r d e t é s

Varga Judit Facebook-oldalát Renner Erika nevével árasztották el

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Varga Judit Facebook-oldalát Renner Erika nevével árasztották el

2022. március 12. - 19:10

Az igazságügyi miniszter arról beszélt, milyen sokat tesz a kormány a nők védelméért. Felemlegették neki a lúgos orvos esetét, de ezeket a kommenteket törölni kezdték. Ekkor indult el a spamáradat.

Forrás: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene/Facebook

Mérce vette észre, hogy csütörtök óta Renner Erika, a lúgos orvos áldozatának nevével van tele Varga Judit igazságügyi miniszter legtöbb Facebook-bejegyzésének kommentmezeje.

Két nappal korábban Varga egy bejegyzést tett közzé nőnap alkalmából, amelyben többek között azt írta,

ilyenkor a leghangosabbak általában azok, akik 20-25 éve tettek helyett csak beszélnek. Ők azok, akik az elmúlt 12 évben csak ideológiákat gyártottak és politikai haszonszerzésre használták fel az áldozatokat. Ezzel szemben mi cselekszünk!

A kommentek között az egyetértő hangok mellett azonban feltűntek olyan vélemények is, amelyek számon kérték a minisztert, hogy ha valóban annyira fontos a kormánynak a nők védelmbe, akkor miért nem ratifikálja az Isztambuli egyezményt, illetve előkerültek a nagy nyilvánosság előtt is ismert bántalmazásos esetek, mint Orosz Bernadetté vagy Renner Erikáé.

Ezutóbbi kommenteket az oldal adminjai elkezdték törölni, mire valóságos spamáradat indult el, így mostanra az igazságügyi miniszter minden posztja alatt a kommentek túlnyomó részében Renner Erika nevét emlegetik. A Mérce a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalra hivatkozva azt írja, Varga Facebook-oldalának kezelői úgy péntek reggelig próbálták egyenként törölni a figyelemfelhívó kommenteket, de már ők is felhagytak vele.Forrás:
Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal szerkesztője, Mérő Vera a Mércének úgy kommentálta az esetet, hogy "az állampolgárok akadályozása abban, hogy egy közszolgának – kulturált formában – kérdéseket tegyenek fel, jogsértő. Renner Erika kapcsán pedig döbbenetes is a tiltás, hiszen a miniszter állítása szerint elkötelezett az áldozatvédelem ügye iránt." (24.hu)