h i r d e t é s

Vérlázító választ kapott a segélykérő férfitól az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Vérlázító választ kapott a segélykérő férfitól az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója

2020. július 29. - 19:26

Egy férfihez kérte a hét elején a mentők segítségét az az autós, aki az egyik forgalmas fővárosi úton haladva látta, hogy egy alak fekszik mozdulatlanul a földön. A történetet az OMSZ tette közzé Facebook-oldalán.

Forrás: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Az OMSZ bejegyzése szerint a mentésirányító próbálta ugyan rábeszélni a bejelentőt, hogy menjen oda és tájékozódjon a beteg állapotáról, de esélye sem volt a párbeszédre.

"Nem gondolja, hogy még most én forduljak vissza? Jöjjenek ide és nézzék meg, az is lehet, hogy meghalt"- mondta a felnőtt férfi az OMSZ szerint, majd letette a telefont.

A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben folyamatosan próbálta visszahívni az addigra kikapcsolt telefonszámot.

"A mentőegység gyorsan megérkezett és szerencsére szinte azonnal végzett is a helyszínen, ahol egy békésen pihenő diákot találtak. A srác egy fa alá dőlt le a fűben, hogy táskáját feje alá téve pihenjen az árnyékban egy kicsit, de a mentő hatalmas szirénázása ezt perceken belül megzavarta. A félreértés azonnal tisztázódott, így a felszabaduló életmentőket máris egy, a környéken gyors segítségre szoruló idős beteghez riaszthatták tovább" - olvasható a bejegyzésben. (atv.hu)