h i r d e t é s

Veszélyben a Pozsonyi úti fasor – Ma tiltakozz, mert holnap már késő!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Veszélyben a Pozsonyi úti fasor – Ma tiltakozz, mert holnap már késő!

2018. június 13. - 13:02

Az aHang csoport, amely fontos közügyekben lép fel és új utakat, eszközöket biztosít a változás eléréséhez, most Budapest egyik legszebb utcája, a Pozsonyi út fáinak megcsonkítása miatt kiált ránk. - írja a varosikurir.hu.

Forrás: varosikurir.hu

Egy napunk van, hogy megállítsuk az újabb csonkolásokat, amelyekkel tönkreteszik a Pozsonyi úti fasort!

Állítsák meg a fák szakszerűtlen csonkolását a Pozsonyi úton!

Budapest egyik legszebb utcájában szörnyű pusztítást végeztek a fákon a Fővárosi Önkormányzat által megbízott Főkert Zrt-nek dolgozó Alpinia Építő Kft. nevű alvállalkozó cég dolgozói „faápolási, gallyazási munkálatok” címszó alatt.

Több szempontból is szakszerűtlenül jártak el a fák visszavágásakor: kora tavasz vagy késő ősz helyett a legnagyobb nyári melegben végzik a munkát, egyszerre és ekkora mértékben tilos ritkítani a lombkoronát, illetve a bemetszéseket sem a megfelelő helyeken ejtették.

Helyrehozhatatlan károkat okoztak az értékes fasorban, és jelentősen csökkentették az árnyat adó és a levegő frissességét biztosító lombkoronafelületet. A munkálatokról ráadásul a lakosságot nem tájékoztatták.

A Pozsonyi út Szenti István parkhoz közel eső felén már csonkán meredeznek a fák, június 14-én folytatják a munkálatokat a Radnóti Miklós utca és a Jászai Mari tér között. Követeljük a pusztítás megállítását, a további visszavágások mértékének és jellegének felülbírálatát és minderről a lakosság tájékoztatását!- Írja az aHang

Ha valaki véletlenül nem tudná miről beszélünk

Az igazi újlipótvárosi identitáshoz hozzátartozik az emblematikus helyek számontartása. Ilyen különleges hangulatúnak tulajdonított helyek a Szent István park, a volt Odeon – ma Budapest Jazz Club -, az egész Pozsonyi út minden helyével, jellegzetes arculatával és persze az évente megrendezett Pozsonyi Piknikkel.

De az öntudatos újlipótvárosi azt is fel tudja sorolni, hogy hát kérem, itt lakott Radnóti Miklós, Aczél György, Bächer Iván, és ma is itt él Hajós András, Kern András, Spiró György, Parti Nagy Lajos, vagy éppen Gerlóczy Márton.(Városi levegő blog.hu)

A Likács szobor, és hűlt helye.  A fővárosi közgyűlés egyik legocsmányabb húzása. Forrás: varosikurir.hu

Mi, akik ma is itt élünk, nemcsak nagyon szeretjük, de féltjük is ezt az apró, különös falut a nagyváros és annak urai romboló hatásától. A Margitszigetet már elvették, a Lukács szobrot a Szent István parkból elrabolták, most a főutcánkat piszkálják. Legyünk résen!

varosikurir.hu