h i r d e t é s

Visszahívnak egy jégkrémet, daganatos megbetegedést okozhat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Visszahívnak egy jégkrémet, daganatos megbetegedést okozhat

2021. december 24. - 06:21

Az Aldi visszahívja az egyik termékét, amelynek egyúttal az értékesítését is felfüggesztették - hosszú távú és rendszeres fogyasztása ugyanis növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

Forrás: Aldi

A Grandessa Sorbet jégkrém 1000 ml, citromos ízesítésű, 2022. 06. 30-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételére az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Froneri Ice Cream Deutschland GmbH elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít - olvasható az Aldi oldalán. A termékvisszahívás kizárólag az említett minőségmegőrzési idővel azonosított termékre vonatkozik.

Etilén-oxidot mutattak ki benne

Mint írták, a fent nevezett terméktétel egy mintájában kismértékben etilén-oxid jelenlétét mutatták ki, amely a jégkrém-stabilizátor alapanyagból származik. A szennyezett termék rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A termék minden magyarországi Aldiban elérhető volt, értékesítését felfüggesztették. Aki vásárolt az említett termékből, azt arra kérik, vigye vissza bármely magyarországi üzletükbe, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. (HáziPatika.com)