h i r d e t é s

0,02515 - Ki ismeri ezt a számot?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

0,02515 - Ki ismeri ezt a számot?

2016. január 27. - 13:51
0 komment

Elég csak az írást elolvasni, hogy megtudjuk, ennyi %- t tudtak első fokon bizonyítani az ügyészek a bíróság előtt az úgynevezett Hagyó ügyben!

A cikk nem Hagyó ártatlanságának vagy bűnösségének bizonyításáról szól, hanem arról, hogy az ügyészség több milliárd forinttal szemben csak aprópénzeket volt képes bizonyítani!

Az újkori politika történet talán leggyalázatosabb személyeket lejárató, életeket ellehetetlenítő „büntetőügye” zárult ezzel a végtelenül siralmas eredménnyel! Vajon mennyibe került Bajnai rendőrségének és Orbán ügyészségének és rajtuk keresztül a magyar adófizetőknek ez az ügy?

A tönkretett emberi, szakmai sorsokért, az MSZP brutális meggyalázásáért , lejáratásáért, ki fog felelni?

Gyanúsítások és letartóztatások a kampányidőszakban

A 168 Óra már 2009. szeptember végén megjósolta a BKV-ügy forgatókönyvét. Előre leírták, hogy a BKV-szerződések vizsgálata szolgál majd „szaftos részletekkel” a kampány során. Sőt Balogh Zsoltot, a BKV megbízott vezérigazgatóját már akkor a „Nokiás” jelzővel illették.

90 nappal a választások előtt 2010 januárjában el is indult a kampány. A Tóth Gábor által vezetett Budapesti Rendőr Főkapitányság január 7-én kezdeményezte Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV-s humánpolitikai igazgató előzetes letartóztatását. A rendőrség honlapján megjelent tájékoztatás pedig közölte, hogy az ügyben több személy kihallgatása várha90 nappal a választások előtt 2010 januárjában el is indult a kampány. A Tóth Gábor által vezetett Budapesti Rendőr Főkapitányság január 7-én kezdeményezte Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV-s humánpolitikai igazgató előzetes letartóztatását. A rendőrség honlapján megjelent tájékoztatás pedig közölte, hogy az ügyben több személy kihallgatása várható.

2010. január 9-én a rendőrség előállította Horváth Évát, Hagyó korábbi szóvivőjét. Reggel otthonából vitték el a nyomozók, és délelőtt 11 óra körül, kihallgatása után engedték el. 12-én Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt is meggyanúsították, 22-én pedig Regőczi Miklós korábbi és Bolla Tibor akkori vezérigazgató-helyettest hallgatták ki gyanúsítottként. Ekkor már sejteni lehetett, hogy Balogh Zsolt, egykori megbízott vezérigazgató lesz a következő gyanúsított.

2010. január 26-án reggel a rendőrök ismét megszállták a BKV VII. kerületi székházát. A BRFK sajtóügyelete csak annyit közölt, hogy egy nyomozati cselekménnyel kapcsolatban mentek ki az Akácfa utcába. A házkutatás során a nyomozók begyűjtötték az összes Antal és Balogh által aláírt tanácsadói szerződést. A rendőrség még aznap őrizetbe vette Antal Attilát, a 2006-ban kinevezett BKV vezérigazgatót hűtlen kezelés gyanújával. 2010. Január 30-án az ATV rendőrséghez közeli forrásra hivatkozva hozta le először, hogy Antal és Balogh is terhelő vallomást tett Hagyóra.

2010. február 3-án három újabb gyanúsítottja lett a BKV-botránynak. A BRFK nyomozói kihallgatták Tóthfalusi Györgyöt, a BKV igazgatóságának SZDSZ-es elnökét, Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját, és M. Lászlót, egy kommunikációs cég vezetőjét. Továbbá a rendőrség ismét kihallgatta a már korábban meggyanúsított Regőczi Miklóst, Zelenák Tibort és Horváth Évát is.
Mesterházyt, Zelenákot, és Regőczit még aznap őrizetbe vették. Hagyót pedig mentelmi jogának megszűnésekor, 2010. május 14-én vette őrizetbe a rendőrség, sajtósával, Lelovics Ottóval, és Horváth Évával együtt.

2010. május 17-én Hagyót szökés veszélyének fennállására hivatkozva előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség, annak ellenére, hogy Hagyó nem adott okot erre a feltételezésre, ahogy ezt a Strasbourgi döntés is alátámasztotta. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélet szerint a hatóságok megsértették a szabadsághoz és biztonsághoz való jog biztosítását, az embertelen bánásmód tilalmát, a családi élethez való jogot és a jogorvoslathoz való jogot.

- ennyi összefoglalva az előtörténet.

A tizenöt vádlottból a bíróság kilencet elítélt - írták. Az elsőfokú ítélet megállapítása szerint Hagyó Miklós és Balogh Zsolt terhére a vádbeli 500 millió forintból 39,6 millió forint elkövetési értéket, Antal Attila harmadrendű vádlott terhére a vádbeli 1 milliárd forintból 10,7 millió forint elkövetési értéket bizonyítottak, míg a másodrendű vádlott esetében a vádbeli 500 millió forintot egyáltalán nem sikerült bizonyítani - tették hozzá.

A tönkretett szakmai emberi sorsokért az MSZP brutális meggyalázásáért ki fog felelni?