h i r d e t é s

13 óvodát és egy iskolát kellett bezárni a járvány miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

13 óvodát és egy iskolát kellett bezárni a járvány miatt

2020. szeptember 18. - 09:14

 

Digitális munkarendre 150 intézmény állt át.

A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Magyar Nemzet kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: több mint 13 ezer telephely közül csak 14 helyen – 13 óvodában és egy iskolában – van rendkívüli szünet, digitális munkarendre pedig mintegy 150 intézmény állt át, de zömében csak egy-egy osztály, nem az egész iskola.

A lap pénteki számában az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás szerint a rendelkezések ideiglenesek, mint kiderült, egyre több intézményben már vissza is térhetnek a tanulók a hagyományos munkarendbe, kedden például több mint egy tucat ilyen döntés született.

A kormány az elmúlt napokban többször is egyértelművé tette: a márciusihoz hasonló országos iskolabezárás, illetve digitális átállás az ősz folyamán biztosan nem lesz, mivel az ország nem állhat le másodszor is. Azt tervezik, hogy ha fel is üti a fejét a koronavírus, csak az érintett osztályt, csoportot vagy intézményt izolálják, miközben máshol megmarad a tanítás. Ez a módszer úgy tűnik, beválik, a fertőzés egyelőre nem terjedt futótűzként az oktatási intézményekben. Rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal (OH), digitális munkarendet pedig az operatív törzs rendelhet el.

Október elsejétől minden oktatási intézményben kötelező lesz a lázmérés is az épületekbe való belépéskor a pedagógusoknak és a diákoknak. Tanévkezdéskor a kormány biztosította a szükséges mennyiségű fertőtlenítőszert, Müller Cecília országos tiszti főorvos kérésére pedig a járási és kerületi hivatalok szúrópróba-szerűen ellenőrzik a takarítást, illetve a tisztító- és fertőtlenítőszerek, papírtörlők meglétét – közölte a lap. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s