h i r d e t é s

20-25 fok jön záporokkal, zivatarokkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

20-25 fok jön záporokkal, zivatarokkal

2022. május 02. - 05:47

Hétfőn is marad a változékonyság, sőt, az előző napokhoz képest több helyen alakulnak ki záporok vagy zivatarok. Közben nem lesz hideg, nagy lesz tehát a fülledtség!

A fátyol- és gomolyfelhős idő mellett elszórtan, főként az ország északi felén alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. A keleties szelet a Dunántúlon és délen élénk lökések kísérhetik, de zivatarok idején átmenetileg erős, viharos is lehet. A maximumok 19 és 24 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Hétfőn front nem lesz felettünk a fülledt időjárás viszont sokak számára lesz megterhelő. Főként a szívbetegeknél lehetnek gyakoriak a keringési problémák, vérnyomás-panaszok, de rosszullét, légszomj is jelentkezhet.

A melegedő időjárásra érzékenyeknél migrén, fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság továbbra is előfordulhat.

Záporok, illetve zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, így ők lehetőleg ebben az időszakban tartózkodjanak zárt térben.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra! 11 és 15 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás már elérheti az erős fokozatot, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky