h i r d e t é s

20 milliárd forintnál is több közpénz folyt el a fideszes kezek között Esztergomban

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

20 milliárd forintnál is több közpénz folyt el a fideszes kezek között Esztergomban

2019. június 19. - 10:42

 

Esztergomot közel 20 éve fideszes többség vezeti, 9 éve a kormány is kétharmaddal Fidesz-KDNP.

Esztergom főterén egy pad 2019. június 17-én

Elég volt. 2018-at írunk, négy éve vagyunk hivatalban, érdemben semmi olyat nem tudunk felmutatni amire azt tudom mondani, hogy látványos lenne és elfogadható” -  ezeket az erős szavakat, Erős Gábor a Fidesz frakcióvezetője mondta 2018. május 24-én.

A kinyilatkoztatás után „Szent István városában” az égvilágon semmi nem történt, a felpaprikázott tömeg nem indult meg a Városháza üléstermébe, nem borogattak vagy gyújtottak fel kukákat, esetleg autókat.
Úgy tűnik az esztergomiak hátán tényleg fát lehet vágni, érdemben semmilyen változás nem történt. A kihagyott ziccerek, a rossz gazdálkodás, a ki nem mondott, csak suttogott mutyik ugyanúgy mentek és mennek tovább, a NER-ben senki nem mondott le, mindenki ugyanúgy felveszi a fizetését és a jutalmát, mintha minden tökéletesen működne.

(Az RTVE Esztergom felvétele - részlet)

Csakhogy nem a város gyarapodik, hanem bizonyos potentát személyek bankszámlája, haveri és rokoni körei. Az esztergomi laboratóriumi tesztek továbbra is a Fidesz számra, jól működnek.

Nem tetszik a Fidesznek saját polgármesterük ténykedése. Márpedig Romanek Etelkát a Fidesz győzködte, hogy álljon melléjük, legyen a kormánypárt polgármester-jelöltje, Romanek pedig függetlenként a kormányállampárt mellé állt és közösen hagyták Esztergomot továbbra is zuhanópályán. Csak a Városháza, mint hivatal üzemeltetése éves szinten milliárd feletti tétel, értik?

1 000 000 000 forint

- ennél is jóval több pénz, a mi, esztergomiak adóbefizetéseiből!

"Azt látjuk jegyző úr, hogy a hivatal abszolút lassan működik, nem működik. Miért kell ahhoz, hogy egy dolgot meg tudjon valósítani a testület vagy a város, közel negyven aláírás?
Keringenek a házban a szerződések, keringenek a házban az előterjesztések, a képviselők egy nappal a döntés előtt este kapják meg az anyagokat. Elvárják, hogy reggel hozzunk ebben döntést. Hogy hozzunk mi felelős döntést, ha előző nap este kapunk meg anyagokat? Egyszerűen nem értem. Rengeteg olyan dolog van, ami nincs megoldva.
Menjenek végig a városon, rengeteg helyen ismét nem működik a közvilágítás. Össze vissza pattog a labda, mondják, hogy miért nincs, ez az oka, az az oka. A városlakó polgárok nem erre kiváncsiak, hanem arra, hogy érdemben meg legyenek oldva a dolgok.
Hónapokat csúszik minden. Kellemetlen kimondani, de de ki fogom mondani, mert úgy gondolom, ez így nem mehet tovább! Mi az, hogy hivatali dolgozókkal nem állhatunk szóba? Mi az, hogy hivatali dolgozók ne beszéljenek képviselőkkel? Mi az, hogy hivatali dolgozók kérdőre vannak vonva dolgokban? Ez itt nem volt szokás és teljesen szét lett ez a hivatal verve. Teljesen szét van verve a hivatal, nem mennek az ügyek. Nem a magam nevében, hanem a saját frakcióm nevében beszélhetek.

(...)

A végre nem hajtott határozatok miatt pedig a frakció meg fogja tenni a törvényes lépéseket, oda fogunk fordulni ahova kell. Elég volt. 2018-at írunk, négy éve vagyunk hivatalban, érdemben semmi olyat nem tudunk felmutatni amire azt tudom mondani, hogy látványos lenne és elfogadható. A határozatok pedig nincsenek végrehajtva. Mindenféle dologra fogják, mindenféle dologra hivatkoznak, egyszerűen ez így nem mehet tovább!" - folytatta Erős Gábor frakcióvezető

Sasvári Viktor így kontrázott rá a frakcióvezetőre.

"Sokan megkérdezik tőlem a városban, hogy miért nem történik semmi?
Miért nincsenek beruházások, miért nincsenek hangulatjavító beruházások? Felteszik a kérdést: talán nincs rá pénzünk?
Én úgy gondolom, hogy több milliárd forint van a számlán, pontosan nem tudom, mert ritkán kapunk róla tájékoztatást. A képviselők leadják legtöbbször az igényüket, tartanak többször bizottsági üléseket, időt, energiát nem kímélve meghozzák a döntéseket és ezek nem lesznek végrehajtva.
Csúsztatva vannak, mindig mellébeszélés, hogy majd kapunk rá írásbeli választ és nem történik semmi.
Felteszem a kérdést: ki ezért a felelős? Felelősek talán a városházi itt maradt esztergomi dolgozók, akik egyre kevesebben vannak? Vagy talán a képviselők, akik nem dolgoznak eleget, nem hozzák meg a döntéseket? Én nem ezt gondolom. De ki lehet még felelős? A pénzügyi vezetők, a jegyző, az alpolgármester, a polgármester?
" – idézi a fideszes képviselőket a szeretgom.hu egy olvasói levél alapján

A pénzügyi vezető, a jegyző, az alpolgármester és a polgármester személye azóta is változatlan Esztergomban. Imádkozzunk, hogy már ne sokáig legyen így.


 

h i r d e t é s