h i r d e t é s

2020-ig minden Nokia okostelefon adatai Google felhőbe kerülnek Finnországban.

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

2020-ig minden Nokia okostelefon adatai Google felhőbe kerülnek Finnországban.

2019. június 19. - 16:24

 

A HMD Global Finnországba költözteti adatközpontját

Forrás: nokia.com

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona együttműködést jelentett be a CGI tanácsadó céggel és a Google Clouddal, ennek eredményeképp a finnországi Hamina városába kerül áthelyezésre és tárolásra a telefonok aktiválására és teljesítményére vonatkozó összes adat. Ez a lépés a jövőben még tovább javítja a Nokia telefonok fejlesztésének sebességét és pontosságát, magasabb szintre emelve a felhasználói- és eszközélményt a Nokia felhasználók számára.

A Google Cloud fejlett adatelemzési és gépi tanulási technológiáját felhasználva (kombinálva a CGI felhő- és adattudományi szakértelmével) a HMD Global maximális hatékonysággal dolgozhatja fel a beérkező adatokat, az adatelemzésből pedig a Nokia telefonok felhasználói profitálhatnak világszerte. Az első Nokia okostelefonok, melyek adatait az új központban tárolják, az új készülékek lesznek a Nokia 3.2, a Nokia 4.2 és a Nokia 2.2 modellekkel kezdődően. A korábbi Nokia okostelefon modellekről származó adatok áthelyezése az Android Q frissítés után, az idei évben kezdődik meg és 2020-ra fejeződik be.


A Google, Finnország Hamina városában lévő adatközpontja - Forrás. datacenterknowledge.com

„A rajongók világszerte értékelik az egyedülálló termékígéretünket; hogy minden Nokia okostelefonon Android One fut és rendszeres biztonsági frissítéseket kapnak 3 évig, az operációs rendszer 2 éven át tartó frissítése mellett. Azt akarjuk, hogy minden Nokia okostelefon hosszabb ideig maradjon naprakész, és mindenki élvezhesse a Google legújabb innovációit. Emiatt igyekszünk a lehető leggyorsabban kiadni a legújabb operációs rendszerfrissítéseket a készülékeinkhez, gyorsabban mint bármelyik másik gyártó. A fogyasztók tehát számíthatnak a Nokia okostelefonjaira, melyek idővel egyre csak jobbak és jobbak lesznek – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékekért felelős vezetője.

„Ma újabb jelentős lépést teszünk a bizalom fenntartásáért. Finn örökségünkhöz híven úgy döntöttünk, hogy együttműködünk a CGI-al és a Google Cloud platformmal a növekvő adattárolási igények kiszolgálására, és természetesen azért is, hogy az európai otthonunkban növeljük a befektetések mértékét” – tette hozzá Sarvikas.

Új, a felhasználói élmény által vezérelt biztonsági szintek, kontroll és analitika

A bejelentett együttműködés tovább erősíti a HMD Global elkötelezettségét, hogy betartsa az összes alkalmazandó európai biztonsági intézkedést és jogszabályt, beleértve az uniós adatvédelmi szabályokat, például az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR) is.

„A Google Cloud és a CGI stratégiai felhőpartnerekké tétele magától értetődő, hiszen már korábban is közeli együttműködésben álltunk velük. Ez a garancia arra, hogy vezető, világszínvonalú adatbiztonsági és analitikai megoldásokat tudunk biztosítani. Továbbra is nyitottak és átláthatók maradunk abban a tekintetben, hogy hogyan és milyen készülék- és aktivációs adatokat tárolunk, illetve szeretnénk, ha az emberek megértenék, hogyan és miért javítja a telefonos élményüket mindez. A most bejelentett változások is arra irányulnak, hogy betarthassuk a rajongóinknak tett ígéretünket és tiszta, biztonságos és naprakész Androiddal szolgálhassunk számukra, ami a finn adatközponttal kiegészülve extra biztonságot jelent” – mondta  a bejelentéssel kapcsolatban Sarvikas.

„A Google teljes globális, éves áramigényét megújuló energiából nyeri, így a Google Cloud Platform nem csupán a HMD Global szoftveres és adattárolási igényeit szolgálja ki, egyúttal abban is segít a vállalatnak, hogy teljesen fenntartható és jövőálló legyen” – nyilatkozta Eva Fors, a Google Cloud Észak-Európai vezérigazgatója.

A CGI világszínvonalú infrastruktúrát alakított ki a back-end adatgyűjtés és az okostelefonok között, amely hatékony architektúrával és optimalizált költségstruktúrával rendelkezik. A HMD Global maximális mértékben profitálhat a CGI szakértelméből a fejlett analitika területén, ezáltal maximalizálhatja a technológiában rejlő potenciált, miközben biztonságban tudhatja adatait.

„A legújabb adatgyűjtési és analitikai technológiák, illetve a CGI adatmérnökeinek és tudósainak szakértelme a HMD Global számára még jobb adatbiztonságot és az ügyfélélményből való tanulás lehetőségét adja. A telefonok használatának elemzése és a felhasználói elégedettség betekintést nyújt abba, hogy milyen irányban érdemes fejleszteni a telefonokat – ezáltal a rajongók még jobb felhasználói élményt és szolgáltatásokat kaphatnak” – mondta Martti Reilander, a CGI Finland AAS alelnöke.


 

h i r d e t é s