h i r d e t é s

"23 800 forint a nyugdíjam. Abból hogy lehet megélni?"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"23 800 forint a nyugdíjam. Abból hogy lehet megélni?"

2015. március 13. - 20:02
0 komment

 

Barna bácsit egy díjnyertes fotó tette igazán ismertté Nyíregyházán.

Alkoholfüggőséggel küzdött, eltemette fiát, elvált, hajléktalan lett. Többen is mellé álltak, hogy a 62 éves férfinek ne kelljen az utcán töltenie az éjszakákat. - írja a hir24.hu

Antal Barnabás József azt mondja, gazdag lehetne, ha csaló ügyvéd unokahúga nem semmizte volna ki a családi örökségből. Élete mostani állomásáig azonban más nehézségek is vezettek. Férfiszabónak tanult, de két évtized után a szakmájában már nem volt munka, beállt kőművesnek. Ott nyolc év alatt alkoholista lett. Végül sikerült hosszú évekre letennie a poharat.

A legnagyobb csapást kilenc éve mérte rá a sors, fia motorbalesetben olyan súlyosan sérült, hogy hónapokig csak gépek tartották életben. Elvesztését nem tudta feldolgozni. El is vált, teljesen egyedül maradt, két évvel ezelőtt, hatvan évesen az utcára került.

A Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház sekrestyése felkarolta Barna bácsit, aztán egy helyi fotós karácsonyi képeivel országos hírűvé tette. Van segítője az idős embernek egy helyi étkezdében, ahol munkát és enni adnak neki, és az üzletközpontban is, ahova a hideg elől húzódik be napközben. Az egyik recepciós a Facebookon kért segítséget neki. 

Videóriportunkból kiderül, mire vágyik Nyíregyháza legismertebb hajléktalanja. 

 

hir24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s