h i r d e t é s

800 millióból fedik be a műfüves pályát Debrecenben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

800 millióból fedik be a műfüves pályát Debrecenben

2018. június 18. - 06:38

 

A szükséges pénzt TAO-forrásból teremtik elő. 

Fotó: Debreceni Labdarúgó Akadémia /Facebook

Nettó 800,6 millió forintból fog egy sportcsarnokot felhúzni a Debreceni Labdarúgó Akadémia - derül ki abból az összefoglaló tájékoztatásból, amit a közbeszerzési hatóság adatbázisába töltöttek fel. A sportcsarnok azonban nem akárhogyan fog elkészülni, azzal ugyanis a meglévő műfüves pályát "fedik be". 

A dokumentum szerint a tervezett új épület helyén jelenleg egy meglévő, megmaradó műfüves labdarúgó pálya található. A feladat pedig ennek a meglévő pályának a lefedése oly módon, hogy téli körülmények között is biztosított legyen az edzés. A csarnok 4340 négyzetméteres alapterületű lesz, a legnagyobb belmagassága 14,3 méter, vázszerkezete pedig acél, homlokzata hőszigetelt. 

A nyertes ajánlattevőnek feladata lesz még a világítás és a temperálás kivitelezése is, plusz a műfű egy részét is fel kell szedniük úgy, hogy az később visszaépíthető legyen. 

A kiírásra nem volt tolongás, mindössze 2 ajánlat érkezett, de a nyertes mellett pályázó cég kiléte nem derül ki a dokumentumból. A csarnokot a budapesti HC Építő Kft. fogja megépíteni, mely a debreceni stadiont is felhúzó Hunép Zrt. cégcsoportjához tartozik. 

A csarnokot a Debreceni Labdarúgó Akadémia TAO-s forrásból és önerőből fogja kifizetni. A kivitelezőnek a pallagi munkaterület átadásától számítva 6 hónapja lesz. - írja az mfor.hu


 

h i r d e t é s