h i r d e t é s

A 17. Arany Rajzszög pályázatra beérkező több mint 400 alkotásbál kiállítás nyílt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A 17. Arany Rajzszög pályázatra beérkező több mint 400 alkotásbál kiállítás nyílt

2019. november 17. - 11:24

 

17. alkalommal díjazták a hazai alkalmazotti grafika vezéregyéniségeit: Az Arany Rajzszög pályázat zsűrije az idén 7 szakembert díjazott; a pályázatra beérkező valamennyi grafikai mű november 23-ig díjmentes kiállításon látható a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

A nagy hagyományokkal bíró 17. Arany Rajzszög kiállításon a magyar alkalmazott grafika legjobbjainak elmúlt éves alkotásaiból összeállított több mint 400 kiállított művel találkozhatnak majd az érdeklődők november 7-23 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Terem kiállítóterében.

De ugyanitt, ugyanebben az időben a Vylyan Pincészet 15. Bogyólé borcímke verseny pályázati anyagait felvonultató tárlatot is élvezheti a közönség.

2019-ben az Arany Rajzszög életműdíjat Antal Pál érdemelte ki. Az utóbbi évek tervezőgrafikai teljesítményéért díjazták Boskovitz Oszkárt. Farkas Anna és Batisz Miklós páros a kulturális díjat vehették át. Marcell Tamás szuverén tervezőgrafikai díjban részesült. A zsűri Borbás Mártonnak az év pályakezdő tervezőgrafikusa díjat, míg Bakos Katalinnak a magyar tervezőgrafikáért díjat ítélte oda.

Az idén először megbízói díjat is átadott a zsűri, amelyet Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója vehetett át.


 

h i r d e t é s