h i r d e t é s

A 70 éves bikini történelme

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A 70 éves bikini történelme

2014. április 25. - 18:48
0 komment

 

Ma már minden nőnek van minimum egy belőle otthon, pedig 60 éve még kitiltották a szépségversenyekről. De hogy is jött létre ez a sejtelmes kétrészes darab? 

Nem is gondolnánk, de már i. e. 1400. körülről származó görög vázákon és festményeken is láthatók atletizáló nők, akik efféle ruhát viselnek. Rómából is számos ábrázolást ismerünk, ráadásul ezek többsége már fürdőző, de legalábbis a tengerparton sütkérező nőket ábrázol a mai bikinihez hasonlatos öltözékben.

A modern bikinit Louis Reard mérnök mutatta be Párizsban, 1946. július 5-én. A nevét a Marshall-szigetek részét képező Bikini-atollról kapta, mivel Reard úgy gondolta, az ott végzett kísérleti atomrobbantásokhoz hasonló hatást válthat ki a férfiakból.

Ennek kettéhasításával alkotta meg saját változatát Reard, amelynek bemutatásához csak nehezen talált modellt. Végül felbérelte Micheline Bernardinit, aki a Casino de Paris (sztriptíz)táncosnője volt.

Tizenöt évbe telt, amíg a bikinit az Egyesült Államokban is elfogadták. 1951-ben még kitiltották a Miss World szépségversenyről.

1957-ben Roger Vadim filmje, az And God Created Woman hozta meg a nagy áttörést, amelyben Brigitte Bardot első színésznőként bikiniben jelent meg a vásznon, majd 1960-ban Brian Hyland dala, az Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini szabályos divathullámot indított el. Filmen többek közt 1962-ben jelent meg: Ursula Andress viselte a Dr. No-ban.

1992-ben a Cole of Calfornia's cég kihozta a Top Secret névre hallgató bikini modelljét. Ennek a mellrészébe két légkamra volt beépítve, eredetileg azért, hogy a hölgyek a mellméretet tudják szabályozni: egy pumpával a szárazföldön lehet felfújni. Maga a fürdőruha roppant kényelmes volt és úszássegítő sporteszközként is használható volt.

Azóta már a nyár szerves része, és különböző stílusban kapható minden boltban. Bujaság, szexiség és sportosság ötvözete. Pár hónap és újra itt a nyár, szóval hölgyeim elő a futócipőkkel és irány az edzőterem, hogy jól nézzünk ki.


Fotók és forrás:
www.wikipedia.hu/ www.ebay.co.uk/ www.lexpress.frwww.cuteandchic./www.wikipedia.org/

marmalade.hu

 

 

Kommentek

h i r d e t é s