h i r d e t é s

A 888-on bőrszín és bevándorlók száma alapján mondják meg, melyik csapatnak drukkoljanak a fasiszták a vébén

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A 888-on bőrszín és bevándorlók száma alapján mondják meg, melyik csapatnak drukkoljanak a fasiszták a vébén

2018. június 14. - 15:39

 

GFG is megmondta: ők a fegyver. Most éppen a színes bőrűek tarkójához szorítják. - írja a b1.blog.hu.

Illusztráció: nepszava.hu

Minden lap lehozza a foci vébé előtt az ilyenkor szokásos statisztikákat, esélylatolgatásokat. Van, ahol már előre megmondják, ki fog győzni. Akinek sok ideje van felesleges cikkeket olvasni és szereti a focit, az ilyenkor olvasgatja ezeket az írásokat és megteszi tétjeit.

A 888 azonban úgy érezte, a foci vb-n nem lesz elég az egyszeri magyar szurkolónak a szünetekben a nyervákoló xenofób-rassista kormánypropaganda, így maguk is rittyentettek egy olyna cikket, amiben megírják, hogy a

az árja-fehér ember kinek szurkol.

70 évvel a náci Németország és Szálasi bukása után a kormányzati sajtóban ismét lehet echte náci szellemiségű cikkeket olvasni. Olyan mondatokat ír le a szerző, bizonyos Pörge Béla, hogy

A csoportban leginkább Uruguaynak lehet drukkolni. Dél-Amerika azon országáról beszélünk, amelynek lakói a legjobban hasonlítanak az európai emberekre.

 (...)

Egyiptom mellett legfeljebb annyi szól, hogy bár afrikai, de nem fekete-afrikai csapat.

 (...)

az viszont biztos, hogy Szaúd-Arábia alkalmatlan arra, hogy bárki neki szurkoljon, kivéve azt, akit azzal vert meg a sors, hogy oda született.

Látható, hogy a szerző komolyan beleásta magát szakmailag a témába és egészen lement a 70-es évekbeli csepeli autószerelő-műhelyek szintjére, NDK-s cicinős poszterrel, ahol Jocó bá’ szájában a lógó cigivel szidta a cigányok kurvaanyját, mikor fel kellett nyitni a Zaporozsec motorház-tetejét.

Az íráson még el-el rötyörészne a Jeszenszky „fideszes nők jobban szopnak” Zsolton nevelkedett alt-right-os törzsgárda, de Európa kulturáltabb és műveltebb feléről nézve a dolgot az eset felettébb szomorú és sokkoló. Németországban például még mindig a legnagyobb sértésnek számít, ha valaki lebarnaingeseznek (azaz lenáciznak), míg szemlátomást a hazai kormányzati propaganda inkább büszkélkedik ezzel a jelzővel. Már kevés hiányzik, hogy a 888-asok csak 88-asok legyenek és karszalagban járjanak dolgozni és karlendítéssel köszöntsék egymást a szerkesztőségi értekezleteken. (A 88 a HH egyik náci szubkultos megfelelője, Hitler köszöntése.)

Még sötétebb színt ad az írásnak, hogy pont a héten írták meg az újságok a fekete bőrű egyetemista történetét, aki alig jutott vissza Bécsbe – csupán, mert fekete. Nem engedte fel a Flixibus a járatára – pedig érvényes igazolványai és jegye volt -, nem vitték el a taxisok és a vonaton hazafelé a rendőrök ellenőrizték, ok nélkül.

Elképzelhető, hogy a kormánypropagandánál nem tudják, de az ember nem döntheti el, milyen színűnek születik és hova. Ezért csak annyit ajánlanánk a kedves házifasisztáinknak, hogy gondoljanak bele: velük is megtörténhetett volna ugyanez, ha éppen nem ide születnek, árjának, karszalagosnak, felsőbbrendűnek – és embertelennek.

b1.blog.hu

A FlixBus állásfoglalása (2018. június 15. 12:04)

Mint a legtöbb mobilitási szolgáltató, a FlixBus is igyekszik megoldást találni a nemzetközi személyszállítás kihívásaira. 
Hogy a határátlépés gördülékenyen menjen és egy esetleges ellenőrzés során ne merüljön fel az utazás közben fennakadás, utasaink figyelmét az általános szállítási feltételek 10.2-10.4-es pontjában felhívjuk arra, hogy a határátlépéshez szükséges úti okmányok beszerzéséért ők felelnek. Az általános szabály: személyigazolvány az Európai Unió állampolgárai, norvégiai és izlandi állampolgárok számára; útlevél minden más állampolgárságú utas számára. 
Az az általános ügymenet része, hogy az okmányt a sofőr összeveti a jegyen szereplő adatokkal. Az utasainkat az általunk kibocsátott jegyeken is emlékeztetjük arra, hogy a buszra csak a nemzetközi utazáshoz szükséges papírokkal szállhatnak fel. (Kép csatolva.) Fontos megjegyeznünk, hogy a 2007. évi I. és II-es számútörvények rendelkeznek arról, hogy nemzetközi járat esetén a büntetés terhe az autóbuszt üzemeltető társaságot sújtja, amennyiben az utasnak nincs megfelelő úti okmánya. Ezért az utazás csak megfelelő okmányok megléte esetén engedélyezhető.

Az érintett autóbusz-vezető a fent felsorolt szabályok miatt döntött úgy, hogy az utast útlevél hiányában nem engedi felszállni.
Sajnáljuk, hogy utasunkat kellemetlenség érte, azonban úgy véljük, hogy az általunk kialakított rendszer összességében a hatékony és biztonságos utaztatást szolgálja.


 

h i r d e t é s