fbpx A Balog-minisztérium azt állítja: egyeztetni fognak a szociális dolgozókkal | CIVILHETES

h i r d e t é s

A Balog-minisztérium azt állítja: egyeztetni fognak a szociális dolgozókkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Balog-minisztérium azt állítja: egyeztetni fognak a szociális dolgozókkal

2016. január 15. - 12:55
0 komment

 

Idén is folytatódnak az egyeztetések a szociális ágazat képviselőivel; a kormány elkötelezett abban, hogy anyagilag és erkölcsileg is megbecsülje a területen dolgozók kemény munkáját – állította az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága pénteken az MTI-nek.

Fotó: propeller.hu

Közleményükben utaltak arra, hogy a kormány részéről kijelölt tárgyalófél szerdán újabb sztrájktárgyalást folytatott a szociális ellátások területén több ezer munkavállalót képviselő szakszervezetekkel - írja a propeller.hu.

"A találkozón folytatódott az ágazati kollektív szerződés tematikus fejezeteinek ütemezett átbeszélése a munkabéke megőrzése érdekében" – írták.

Közölték, idén is rendszeres egyeztetéseket tart majd Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke, valamint Boros Péterné, a koalíciós partnerként a sztrájktárgyaláshoz csatlakozó Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára.

Emlékeztettek arra, hogy az államtitkárságon 2014 nyara óta folynak az egyeztetések az MSZ EDDSZ-szel, amihez az MKKSZ 2015 szeptemberében koalíciós megállapodással csatlakozott.

Közlésük szerint az ágazati kollektív szerződés alkalmas arra, hogy a szociális életpálya munkabizottság által előkészített javaslatokat fejezetenként befogadja, így az új bértáblát, a bér-, ágazati képzések-, továbbképzések-, bérpótlékrendszer felülvizsgálatát és számos, munkavállalókat alapvetően érintő jogokat és kötelezettségeket.

Arról is írtak, a kormány elkötelezettségét jelzi, hogy 2014 óta – az idei évi költségvetésben meghatározott összeggel együtt – 60 milliárd forintot fordítottak a szociális dolgozók béreire.

 

propeller.hu


 

h i r d e t é s