h i r d e t é s

A baloldal fekete seggű, a Fidesz elfogadható partnernek Hajdú-Bihar megyében a Jobbik számára?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A baloldal fekete seggű, a Fidesz elfogadható partnernek Hajdú-Bihar megyében a Jobbik számára?

2019. július 10. - 20:28

 

Június 26-án, egy forró napon Debrecenben a Régi Városháza előtt három párt bejelentette, hogy közösen indulnak az őszi önkormányzati választásokon. Ahogy a sajtóban megjelent: Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője, Szabó Bence, a Momentum debreceni elnökségi tagja és Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke történelminek nevezte a megállapodásukat. Közös polgármesterjelölttel, listával, egyéni jelöltekkel és programmal futnak neki az őszi önkormányzati választásnak. A Jobbik városi elnöke azt követően így fogalmazott:

"a múltbéli árnyakkal ideje végre leszámolni. Az egymással szóba állás, a nézetek ütköztetése, az értelmes párbeszédek kora jött el, ahol a végén csupa olyan megoldás születik, ami jó az embereknek, akikért a párbeszéd egyáltalán elkezdődött. Mert csakis így lehet." 

Ezt ha jól gondolom - cáfoljon meg a trió bármelyik tagja, ha tud - úgy értette, hogy a céljuk a város baloldali szervezeteinek a ledarálása, mondván - szerintük-nem szalonképesek. Természetesen sok mindent lehet a magyar baloldalról mondani, de jelen pillanatban nagyjából egymillió magyar a DK-nak , az MSZP-nek és a többi baloldalinak mondható szerveződésnek úgy egymillió szavazója van.

A Jobbik történetét ismerjük, ebbe most részletesen nem megyek bele, annyit jegyeznék meg halkan egyetlen debreceni jobbikos sem kért tudomásom szerint még bocsánatot azokért a tetteikért, amelyet a cukiság kampány előtt elkövettek. 

De göngyölítsük tovább ezt a szálat, utazzunk el képzeletben Hajdúszoboszlóra. A városban fideszes támogatással induló független polgármester-jelölt a közösségi örömmel értesítette a nagyérdeműt, hogy a Jobbik Hajdúszoboszlói Alapszervezete – megyei és országos vezetőségi felhatalmazással – is támogatja jelöltségét a polgármesteri tisztségre az őszi önkormányzati választáson.
A Fidesz bizalmát élvező jelölt nem mulasztotta el hozzátenni, köszönettel elfogadta a segítséget annak reményében, hogy a "nagypolitikai törésvonalakat felülírva a változást akaró erők kerekedjenek felül Hajdúszoboszlón". 

Engedtessék meg nekem, hogy valamit nagyon ne értsek. A Jobbik támogatja Hajdúszoboszlón a Fidesz farvizén evező jelöltet, azzal a jelenlegi polgármesterrel szemben, aki vezetésével a város fénykorát éri, Debrecen is csak kullog utána. Úgy vélem, a Fidesz kizárólag lenyúlási lehetőséget lát Hajdúszoboszlón és ezért az üzleti körei számára meg akarja szerezni. Ehhez megnyerték a Jobbikot is, el nem tudom képzelni, mivel. Csak találgatok, majd kiderül a "vallatásnál.

Most akkor a két Jobbik van? Egyik számára a baloldal nem elfogadható, a másik pedig informálisan szövetségre lép - persze csakis Hajdúszoboszló érdekében - a Fidesszel. Hány féle mérce van tisztelt barátaim? Kíváncsi lennék, hogy mit szól a hajdúszoboszlói fideszes támogatással induló jelölt melletti jobbikos kiállásról a Jobbik debreceni elnöke és a Momentum debreceni vezetője. 

A baloldal fekete seggű, a Fidesz elfogadható partnernek Hajdú-Bihar megyében? Úgy látom, az országos fősodor nem ez, ahol a józan ész az úr, ott létrejött a teljes ellenzéki összefogás a Fidesz-KDNP ellenében. Több településen, fővárosi kerületben Jobbik által indított polgármestert támogatott a debreceni trió által kiátkozott baloldal is.

Tele gatyával nem lehet egy választáson indulni. A mai helyzet Debrecenben az, hogy a Jobbik, az LMP és Momentum összeborulása gyakorlatilag el is döntötte, hogy újabb öt évre marad a narancsos uralom Debrecenben. Urak, ez jó mulatság, férfi munka volt! Nyugodtak lehetnek, egy-két listás hely csak leesik, bár ha én Momentum szimpatizáns lennék, szégyenemben otthon maradnék. 


 

h i r d e t é s