h i r d e t é s

A betegek hallották a pszichiátrián az anya szenvedéseit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A betegek hallották a pszichiátrián az anya szenvedéseit

2015. március 12. - 10:48
0 komment

 

Budapest ‒ Az egész pszichiátriai osztály órák óta a vajúdó fiatal anya szenvedését hallgatta, mégsem vitték át a nőt a szülészetre.

Az önkívületi állapotban sikoltozó nőt függönnyel választották el a többi betegtől, az asszony a kórteremben szülte meg kisfiát. A kórház vezetése szerint a csecsemő holtan jött a világra, a szomszédos termekben fekvő beteg szerint azonban a kisfiú még élt, amikor az ápolók rátaláltak.

– „Úristen, segítsetek!” – ezt kiabálta az egyik nővér, amikor újra elhúzta a függönyt. Többen is odaszaladtak, és azonnal elkezdték a gyerek mellkasát nyomni, aztán kicsit megveregették a testét, úgy emlékszem, ezután még fel is sírt – mesélte Klári néni (65), aki a szemközti kórteremből hallgatta az anyát.

A Szent Imre kórház pszichiátriai osztályának vezetője szerint az újszülött halva született, ezért sem segíthettek a kisfiún.

– A gyermeket az édesanyja holtan hozta világra, ezt a belső vizsgálat is alátámasztotta – mondta dr. Ferencz Csaba osztályvezető főorvos.

A kórház területén a B épületben lévő zárt osztálytól mind­össze néhány méterre, az A épületben található a szülészet. Laikusok számára ezért is tűnhet érthetetlennek, miért nem tolták át azonnal az órák óta vajúdó nőt a nőgyógyászatra.

Az osztályvezető főorvos szerint azért nem tették, mert a betegnek nem ez volt a „vezető kórképe”, vagyis másodlagos volt az, hogy állapotos.

A kórház vezetősége ugyanakkor csaknem egy nappal később, szerda délben hívta a rendőrséget, hogy bejelentsék: a pszichiátriai osztályukon meghalt egy újszülött. Kedden kora délután már nyomozók és helyszínelők lepték el a kórházat, hogy kiderítsék, hibázott-e valaki a szülésnél. A rendőrség végül közigazgatási eljárásban kezdte vizsgálni a tragikus végű szülést, ami annyit jelent, hogy nem gyanakszanak bűncselekményre.

 

blikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s