h i r d e t é s

A Corvinus tanára szerint az alacsony magyarságtudat miatt tüntetnek a diákok a "nemzeti kormány" ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Corvinus tanára szerint az alacsony magyarságtudat miatt tüntetnek a diákok a "nemzeti kormány" ellen

2019. november 14. - 13:00

 

Lesújtó véleménnyel van az 1995 után születettekről. - írja a propeller.hu.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

A Demokra című kormánybarát hetilapnak adott interjút Tózsa István professzor, a Corvinus Egyetem „hungarikumok és nemzeti örökségtervezés” című tárgyának tanára – szúrta ki a 444.hu.

Az interjúban Tózsa úgy fogalmaz, a diákoknak alapvető hiányosságaik vannak, olyan mértékben, amit korábban elképzelhetetlennek tartott.

Ez a professzor szerint abban mutatkozik meg, hogy az 1995 után született Z generáció tagjai „nemcsak nem tudják, hol van Szentes vagy Gyula, de Tokajt Eger, Pannonhalmát pedig Balatonfüred helyére jelölik be egy vaktérképen

- kesereg, hozzátéve, tapasztalatai szerint száz hallgató közül egy sem ismeri fel a Rákóczi- vagy Klapka-induló dallamát.

A tanár rendszeresen méri a hallgatók magyarságtudatát. Azt mondja, jelenleg

az alapszakos hallgatók magyarságtudata kognitív szinten 15-21 százalék, a mesterszakos kontrollcsoporté 33.

Ebből szerinte politikai következtetéseket is le lehet vonni:

Egy 21 százalékos kognitív nemzeti identitás nem szükségszerűen tartja vissza a hallgatót attól, hogy egy magát határozottan nemzetinek deklaráló kormány ellen – és ne mellette – tüntessen. Ez komoly akadálya lehet a a magyar kormány tudatos nemzetállam-építési és – erősítési politikájának.

Egy átlagos hallgató, aki adott esetben a Corvinus Egyetem előtt csatlakozik a többiekhez, hogy a magyar kormány ellen tüntessen, átlagosan egyötödnyi tudással rendelkezik és négyötödnyivel nem rendelkezik azzal kapcsolatban, hogy mitől magyar a magyar.

propeller.hu


 

h i r d e t é s