h i r d e t é s

A COVID-19 megelőzésének és kezelésének kézikönyve

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A COVID-19 megelőzésének és kezelésének kézikönyve

2020. március 25. - 10:19

 

Egy ismeretlen vírussal szembesülve a leghatásosabb segítség a tapasztalatok megosztása és az együttműködés.

A koronavírussal küzdő kínai orvosok csoportja

E kézikönyv közreadása az egyik legjobb módja annak, hogy felhívjuk a figyelmet arra a bátorságra és bölcsességre, amelyet egészségügyi dolgozóink az elmúlt két hónapban tanúsítottak. - írja a kézikönyv bevezetőjében Prof. Tingbo LIANG a COVID-19 Megelőzése és Kezelése kézikönyv főszerkesztője az első csatlakozott kórház (Zhejiang University School of Medicine) igazgatója

Ez egy példátlan globális háború, amelyben az egész emberiség ugyanazzal az ellenséggel néz szembe: az új koronavírussal. A frontvonal a kórház, ahol a katonáink az egészségügyi dolgozók.

Annak biztosítása érdekében, hogy ezt a háborútmeg lehessen nyerni, először islehetővé kell tenni, hogy az egészségügyi ellátó személyzet elegendő erőforrást tudjon biztosítani, beleértve tapasztalatokat és technológiákat. Emellett azt is biztosítani kell, hogy a kórház a csatatér legyen, ahol a vírus eliminálható, nem pedig az a hely, ahol a víruslegyőz minket.

Ezért a Jack Ma Alapítvány és az Alibaba Alapítvány összehívott egy orvosi szakértőkből álló csoportot, akik nemrég tértek vissza a világjárvány elleni küzdelem frontvonalából. Az első csatlakozott kórház, a Zhejiang University School of Medicine (FAHZU), segítségével késedelem nélkül megjelentettük ezen kézikönyvet, amely összefoglalja az új koronavírus kezelésére vonatkozó tapasztalatokat. A kezelési útmutató tanácsokat és referenciát nyújt a világjárvány ellen a háborúhoz világszerte folyamatosan csatlakozó orvosi személyzet számára.

Külön köszönetet mondok a FAHZU orvosi személyzetének. Miközben hatalmas kockázatot vállaltak a COVID-19-es betegek kezelése során, feljegyezték napi tapasztalataikat, amelyeket ebben a kézikönyvben foglalunk össze. Az elmúlt 50 napban 104 igazolt beteget vettek fel a FAHZU klinikára, akik közül 78 súlyos és kritikus állapotú volt. Az egészségügyi személyzet úttörő erőfeszítéseinek és az új technológiák alkalmazásának köszönhetően a mai napig csodának voltunk tanúi. A személyzet nem fertőződött meg, és nem fordult elő sem diagnózis elmaradás, sem haláleset.

Ma, a világjárvány terjedésekor ezek a tapasztalatok a legértékesebb információforrások, egyúttal a legfontosabb fegyver a frontvonalban dolgozó egészségügyi személyzet számára. Ez egy teljesen új betegség és Kína volt az első ország, amely szembenézett a világjárvánnyal. Az izoláció, a diagnózis, a kezelés, a védelmi intézkedések és a rehabilitáció mind a nulláról indultak. Reméljük, hogy ez a kézikönyv értékes információkat nyújt más érintett területeken élő orvosok és ápolók számára, hogy ne egyedül kelljen a csatatérre lépniük.

Ez a világjárvány egy közös kihívás, amellyel az emberiségnek szembe kell néznie a globalizáció korában. Ebben a pillanatban a források, tapasztalatok és tanulságok megosztása az egyetlen esélyünk a győzelemre, függetlenül attól, hogy kik vagyunk. Ezen világjárvány igazi gyógymódja nem az elszigetelődés, hanem az együttműködés. A háború csak most kezdődik.

A kiadvány a Magyar Orvosi Kamara oldaláról tölthető le


 

h i r d e t é s