h i r d e t é s

A családi autóban vezették le a szülést Kecskeméten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A családi autóban vezették le a szülést Kecskeméten

2020. június 10. - 15:45

 

Ma reggel 8 óra 30 perckor látta meg a napvilágot Márk Kecskeméten, különleges körülmények között.

Egészséges kisfiúnak adott életet egy édesanya, akinek útközben a kecskeméti megyei kórházba, a családi autóban indult be a szülés. 

Az édesanyának szerda reggel, a várandóssága 39. hetében indultak be a fájásai. Az édesapával, a nagymamával és két gyermekükkel közösen elindultak Pálmonostoráról Kecskemétre, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba. Menetközben az autóban azonban váratlanul megindult a szülés.

Az utolsó pillanatban értek be a kórház udvarába. A kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkatársai szaladtak ki a család autójához a mentőfeljáróban az édesapa segítségkérésére, mivel az édesanyánál már csak pillanatok maradtak hátra a baba érkezéséig. 

A kitolási szakaszban és az újszülött ellátásában a kórház munkatársai segítettek ott helyben, az autóban az édesanyának. 

- Apás szülést szerettünk volna, családi szülés lett belőle - nyilatkozta boldog mosollyal arcán az édesanya.

A nagy ijedtség és extrém körülmények ellenére szerencsére az édesanya és a kisfiú is jól vannak, egészségesek. A szükséges ellátást megkapták, és már a kórház anyaszobájában pihennek. Márk 3500 gramm és 52 cm.

Nemcsak a család, hanem a kórházi dolgozók és a véletlen jelenlévők számára is emlékezetes marad a nagy pillanat, melyet tapsviharral ünnepeltek.

 

hirosveny.hu


 

h i r d e t é s