h i r d e t é s

A diákok 2020-ra felköthetik a nadrágot - Szigorítják a felvételi követelményeket

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A diákok 2020-ra felköthetik a nadrágot - Szigorítják a felvételi követelményeket

2016. október 15. - 11:09
0 komment

 

Nehéz évek következnek a középiskolát most megkezdő tanulók számára, ugyanis alig 4 év múlva már nyelvvizsga kell a sikeres felvételihez - írja a szabolcsihir.hu.

A diákok 2020-ra felköthetik a nadrágot - Szigorítják a felvételi követelményeket Fotó/forrás: szabolcsihir.hu

A tervek szerint 2020-tól már nem lesz olyan alap- és osztatlan képzés, ahol legalább egy tantárgyból ne követelnék meg az emelt szintű érettségi teljesítését, sőt a középfokú nyelvvizsga is kötelező lesz.

Habár az elmúlt években sokat javultak a statisztikai mutatók, még így is a diákok kevesebb mint fele (45 százalék) érettségizik le úgy, hogy már szerzett középfokú nyelvvizsga bizonyítványt. A Nyelvtudásért

Egyesület kiderítette, hogy az iskolák közel 40 százaléka nem képes arra, hogy diákjait B2-es szintű nyelvtudással vértezze fel az érettségiig.

Szakmai vélemények szerint nem az a gond, hogy ezt is megkövetelik a diákoktól a felvételihez, hanem az, hogy nem mindenhol elérhető a megfelelő szintű nyelvoktatás ahhoz, hogy egyenlő esélyekkel induljanak a felvételin a leendő egyetemisták és főiskolások. Ennek ellenőrzésében nem csak az államnak, de a szülőknek is nagy szerepe lesz az elkövetkező években.

szabolcsihir.hu

 


 

h i r d e t é s