h i r d e t é s

A DK választókerületi elnöke lesz az ellenzéki pártok közös zalaegerszegi polgármesterjelöltje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A DK választókerületi elnöke lesz az ellenzéki pártok közös zalaegerszegi polgármesterjelöltje

2019. augusztus 03. - 06:51

 

A pártok közgyűlésbe bekerülő jelöltjei pedig közös frakcióban fognak politizálni.

Forrás: Tiéd a Város / Facebook

Keresztes Csaba, a Demokratikus Koalíció helyi választókerületi elnöke lesz a zalai megyeszékhelyen működő ellenzéki pártok közös zalaegerszegi polgármesterjelöltje - jelentette be pénteken a Tiéd a Város Egyesület elnöke sajtótájékoztatón. Hartmann Miklós az öt párt támogatásával létrehozott Tiéd a Város Egyesület elnöke arról beszélt, hogy

néhány hete négy párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika és a Jobbik Magyarországért Mozgalom kötött együttműködési megállapodást, amelyhez utóbb a Mindenki Magyarországáért Mozgalom is csatlakozott.

Ezzel megvalósulni látszik a választók által régóta szorgalmazott ellenzéki együttműködés, még ha ideológiailag esetleg egymástól távolinak is tűnnek a partnerek - hangzott el. Megállapodásuk alapján a zalaegerszegi közgyűlésbe bekerülő jelöltjeik közös frakcióban fognak politizálni.

A 12 zalaegerszegi választási körzet közül négy esetében nevezték meg a közös képviselőjelölteket, Paksy Zoltánt, az LMP helyi elnökét, Góra Balázst, az MSZP megyei ügyvezető alelnökét, a zalaegerszegi szervezet elnökét, Benke Richárdot, a Jobbik választókerületi elnökét és Keresztes Csabát, a DK választókerületi elnökét. Utóbbi az öt párt közös polgármesterjelöltje is egyben. Keresztes kifejtette:

nem arra készülnek, hogy baloldali vagy zöld vagy liberális Zalaegerszeget építsenek, hanem "egy szabad várost" szeretnének, ahol mindenki a "tudása, felkészültsége, emberi és szakmai kompetenciái alapján tud boldogulni", nem a politikai kapcsolatai révén.

Úgy fogalmazott, hogy szükség van a városi közélet megtisztítására, ki kell vizsgálni az elmúlt évek ügyeit, ide sorolva a közvilágítás cseréjét, a járműipari tesztpálya földügyeit, vagy a többször módosított és túlárazott beruházásokat. (MTI) / nepszava.hu


 

h i r d e t é s