h i r d e t é s

A felháborodott – és beoltatlan – ingázók lezárták a határokat Szlovákiában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A felháborodott – és beoltatlan – ingázók lezárták a határokat Szlovákiában

2021. július 10. - 06:40

Rendesen felhergelte a határon át ingázókat a szlovák kormány azzal, hogy előbb lezárta a kisebb határátkelőket, majd pedig szigorú intézkedéseket vezetett be a be nem oltottak számára. 

Forrás: HNtelevízia / YouTube

Elszakadt a cérna, az országban tucatnyi helyen vették blokád alá a felháborodott emberek a határokat. A naponta ingázók számára valóban durva intézkedés, hogy minimálisan 5 nap karanténba kellene vonulniuk, ha nincsenek beoltva, és haza akarnak jönni Szlovákiába. Ilyen szigorú korlátozás akkor sem volt érvényben, amikor naponta száznál is többen haltak meg a koronavírus miatt. Igaz, akkor még nem volt oltás sem, vagy csak korlátozott számban volt elérhető, most viszont már van elég.

Tüntető tömeg blokkolta a határátkelőt Komáromban és Párkányban

Megközelítőleg 60-70 fős tömeg gyűlt össze a komáromi Erzsébet hídnál, ezzel mindkét irányból blokkolva a forgalmat. Ennek következtében nagyobb torlódások alakultak ki, de számos autós egy idő után visszafordult és a Monostori híd felé vette az irányt.

A tüntetők 12-ig tervezték blokkolni a határátkelőt. Megmozdulásukkal azt akarják elérni, hogy az emberek szabadon közlekedhessenek a határon, és ne kényszerítsék őket az oltásra. Emellett az ellen is tiltakoznak, hogy az ingázókat ne kényszerítsék hetente PCR-tesztelésre.

Pénteken reggel új rendelet lépett életbe, amely szerint azoknak, akik nincsenek beoltva, külföldről való visszatérést követően 14 napos karanténba kell vonulniuk ezt viszont az ötödik napon elvégzett negatív RT-PCR-teszttel meg lehet szakítani. (parameter.sk)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s