h i r d e t é s

A Fidesz egyik államtitkára szerint a Fudan elleni tüntetés csak politikai hisztériakeltés

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Fidesz egyik államtitkára szerint a Fudan elleni tüntetés csak politikai hisztériakeltés

2021. június 06. - 06:11

Schanda Tamás, az ITM államtitkára is megosztotta gondolatait a megmozdulásról.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. - Forrás: MTI/Digitális Jólét Program

„A tiltakozásnak azért nincs értelme, mert még csak a tervezésnél tart a folyamat" – mondta. Szerinte sem a költségekről, sem a megvalósításról nincs döntés, csak 2022 második felében várható, elfogadott tervek birtokában.

Az államtitkár így folytatta: ha a fővárosi és kerületi vezetők „politikai bohóckodás" és utcatábla-avatók helyett hajlandók végre dolgozni is, akkor a tárgyalóasztalnál segítsenek az előkészületekben. Ellenkező esetben az ő felelősségük lesz, ha a nagyszabású településfejlesztés helyszíne megmarad rozsdatemetőnek, szeméttelepnek vagy „hatalmas méhlegelőnek."

Véleménye szerint józan ésszel könnyen belátható, hogy a tervezett diákváros az egyetemmel jól kiegészítik egymást.

Az államtitkár kijelentette, a kormány továbbra is azt szeretné, ha a magyar fiatalok a jövő nyertesei lennének, az egyetemi beruházás pedig a diákvárosi fejlesztéssel együtt élhetővé, vonzóvá tenne egy „lepusztult, elhanyagolt" fővárosi területet.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s