h i r d e t é s

A Fidesz nőképe pont olyan, mint a muszlimoké, akiktől féltik Európát

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A Fidesz nőképe pont olyan, mint a muszlimoké, akiktől féltik Európát

2015. december 22. - 14:17
0 komment

 

​Kiss Heléna vendégposztja a Nyugati Fényen.


Kiss Heléna
Forrás: nyugatufeny.blog.hu

Tőlünk, a Nők a feminizmus ellen mozgalomtól sokan arra számítottak, hogy kritikátlanul elkezdjük védelmezni Ákos és Kövér mondatait.

Nos, akik ezt várták, őket ki kellett ábrándítsuk: van nekünk privát elképzelésünk a világról. Nem vagyunk rászorulva, hogy másokhoz igazodjunk. És pláne nem leszünk senkinek a fogadatlan prókátorai.

Mi egy független mozgalom vagyunk, nem fizet minket sem a kormány, sem a Soros-alapítványok, ezért megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy ne akarjunk megfelelni se ide, se oda, csak a saját igazságérzetünknek.  

Röhejes Ákos védelmezőinek az az érvelése, hogy liberális véleménydiktatúra lenne, vagy bárki be akarná tiltani az ellenvéleményt. Ez nem igaz. Elmondhatta Ákos a véleményét? Elmondhatta. Itt valami nagy sötétség van egyesek fejében, mert a szólásszabadság nem jelenti azt, hogy a véleményét kifejtő ember automatikusan kivonhatja magát a kritika alól.

Pont ez a demokrácia lényege: bárki elmondhat bármilyen bunkó véleményt, utána viszont el kell viselnie, hogy azt mások megcáfolják, ízekre szedik vagy minősítik.

Azt gondoljuk, hogy egy figyelem középpontjában álló személy (főleg ha akkora rajongás veszi körül, mint Ákost) igenis felelősséggel tartozik a nyilvánosságban kimondott szavaiért.

Ákos szavai súlyosan sértőek és megalázóak a nőkre nézve. Általánosító mondatok, minden nőre vonatkoznak.

Márpedig mindenki más képességekkel, más ambíciókkal született erre a világra. Sokszínűek vagyunk mi nők is: vannak, akik tanulni szeretnének, vannak akik alkalmazottként dolgozni, vannak akik önállóan vállalkozni, mások családot alapítani, gyermeket nevelni, és kapaszkodjanak meg: vannak, akik mindezt együtt, mert úgy érzik, hogy csak így lesz teljes az életük.

Csak abba gondoljunk bele, hogy hány ragyogó színésznővel vagy énekesnővel lenne szegényebb a világ, ha mindenki betartotta volna az ákosi utasításokat és mindenki otthon maradt volna a konyhában meg a gyerekkel és nem vágyott volna a színpadra?!

 

Ákos a suttyó mondataival gyakorlatilag azt mondja, hogy nem akar női konkurenciát maga mellé a művészetbe. Nő ne legyen énekes, hanem maradjon otthon és szüljön gyereket. Egészen elképesztő.

Mi egyaránt kritizáljuk a feminizmus túlkapásait és az ilyen bunkó szexizmust. Az arany középutat, a higgadt normalitást képviseljük.

1. Az Ákos és a hozzá hasonló hímsoviniszták azt mondják: a nő helye a konyhában és a szülőszobán van.

2. A feministák azt sulykolják, hogy minden nő versenyezzen a férfival, építsen karriert, különben el van nyomva. A főállású családanyaság pedig valami nevetséges és szánalomra méltó dolog.

3. Mi, normalitáspártiak azt mondjuk, hogy mindenki az ambícióinak megfelelő életutat válassza. Aki vállalkozni akar, vállalkozzon. Aki családanyaként képzeli el a kiteljesedést, az pedig szüljön sok gyermeket anélkül, hogy emiatt megvetés vagy nevetség tárgyává tennék őt a feministák.

Úgy lesz szép a világ, ha mindenki a saját útját járhatja, ha mindenki azt csinálhatja, ami kielégíti őt és boldogságot okoz neki. Senkinek nincs joga beleszólni, hogy egy adott nőnek mi jelentse a legmagasabb rendű kiteljesedést. Mindenkinek egy élete van ezen a földön, egy esélye van a boldogságra.

A feministáknak nem kellene a családon és a gyermekvállaláson gúnyolódniuk, az Ákos-féle hímsovinisztáknak pedig nem kellene a karriert építő nőket megvetniük.

Akik az ákosi mondatokat tapsolják, ők egy maradi értékrendet képviselnek, amit már Európa régen meghaladott. Mi nem kívánjuk követni őket ebben.

A kormány azzal, hogy beáll Ákos mögé, legitimálja az ő bunkó mondatait. Röhejes, hogy a Fidesz a muszlim bevándorlóktól félti a magyar kultúrát, eközben olyan nőképe van, mint Szaúd-Arábiának: ott is csak a főzés meg a gyerekszülés a nők funkciója.

Már csak egy fekete szemetes zsákot kellene húzni a nők fejére, és senki nem különböztetné meg a Fidesz-Magyarországot egy feltörekvő arab államtól.

 

nyugatifeny.blog.hu


 

h i r d e t é s