h i r d e t é s

A fideszes alpolgármester szerint Hende Csaba veri szét szombathelyi fideszt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A fideszes alpolgármester szerint Hende Csaba veri szét szombathelyi fideszt

2019. július 18. - 18:01

 

A fideszes alpolgármester megalázónak tartja, hogy a párt még csak nem is kereste.

Hende Csaba a Savaria fesztiválon - Forrás: nyugat.hu

Az Ugytudjuk.hu beszámolója szerint Koczka azt is elmondta, hogy megalázónak tartja, amit a Fidesz művelt vele az elmúlt hetekben. Hiába volt ugyanis 2014-ben a Fidesz listavezetője, aztán a város második embere, „még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével”.

Koczka nyilatkozatának megértéséhez érdemes visszamenni az év elején történtekhez. Ekkor ugyanis alapvető politikai változás történt Szombathelyen. A helyi ellenzék ugyanis összefogott (szocialistáktól az LMP-n át a Jobbikig), és mivel a közgyűlésben melléjük állt az addig a Fideszt támogató alpolgármester, meglett a közgyűlési többség is.

Innen kezdődött a Fidesz vesszőfutása, ugyanis az új többség sorban váltotta le a fideszes kötődésű embereket a városi cégekben, ráadásul a költségvetési számokat is sorban szabta át az új többség.

A Fidesz migránsozó ellentámadásba lendült, ám egy tavaszi felmérés szerint mindez nem tépázta meg az ellenzék esélyeit: sőt, az ellenzéki polgármesterjelölt, Nemény András még a jelenlegi fideszes polgármesternél, Puskás Tivadarnál is népszerűbbnek bizonyult. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s