h i r d e t é s

A Google a méheket ünnepli és hasznos tippeket ad a fenntartható életmód kialakításához a Föld napja alkalmából

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Google a méheket ünnepli és hasznos tippeket ad a fenntartható életmód kialakításához a Föld napja alkalmából

2020. április 22. - 15:21

Ma, az 50. Föld napja alkalmából a Google bolygónk ünneplése mellett - az egyik legapróbb, mégis legfontosabb élőlényeknek - a méheknek szentel kiemelt figyelmet a Google Keresőben szereplő Doodle-lal.

A New York-i székhelyű Honeybee Conservancy szervezettel együttműködésben készült mai interaktív Doodle-ben szárnyas barátainktól tanulhatunk, illetve segíthetjük őket útjukon, hogy különféle virágokat porozhassanak be.

A Föld napja alkalmából  a Google egy másik eszközt, a Your Plan, Your Planet  alkalmazást is figyelmünkbe ajánlja, amivel áttekinthetjük háztartásunk környezetre gyakorolt hatását. Különösen most, amikor mindenki többet tartózkodik otthon, érdemes átgondolni, hogyan változtathatunk pozitívan szokásainkon, és élhetünk környezetkímélőbb módon. Az utóbbi 90 napban 4,55%-kal nőtt a “Hogyan éljünk fenntarthatóbb életet?” keresések száma a Google Kereső adatai szerint. 

A Google Your Plan, Your Planet eszköze kitűnő lehetőséget kínál, hogy kiszámítsuk négy alap forrásra  (élelmiszer, víz, elektromos energia és saját tárgyak) vonatkozóan, hogy hogyan használjuk fel, illetve esetlegesen pocsékoljuk azokat.

  • Élelmiszer: Hasznos tippeket kaphatunk például arról, hogy hová érdemes pakolni az egyes élelmiszereket a fridzsiderbe, hogy azok minél hosszabb ideig elálljanak. A “Hogyan tároljuk?” kifejezések keresésében is emelkedést tapasztalt a Google az utóbbi időszakban.

  • Víz: Bemutatja, hogy miért előnyösebb a rövidebb zuhanyozás és hogy már 1 perc csökkentéssel is mennyit tudunk megtakarítani.

  • Elektromos energia: Hasznos, fogyasztást csökkentő tippeket ismerhetünk meg.

  • Saját tárgyak: Tanácsokat kaphatunk, hogy mely tárgyakat érdemes megjavíttatni, újrahasználni, eladni vagy eladományozni a maximális kihasználás érdekében. Meglepő, hogy egy póló mi mindenre képes….