fbpx A gyerekek gyógyulása nem csak milliós eszközökkel segíthető | CIVILHETES

h i r d e t é s

A gyerekek gyógyulása nem csak milliós eszközökkel segíthető

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A gyerekek gyógyulása nem csak milliós eszközökkel segíthető

2017. október 05. - 20:15

 

Helyi közösségek dönthetik el, hogy melyik egészségügyi intézmény kapjon támogatást. 

Forrás: khgyogyvarazs.hu

Az innovatív eszközök mellett a gyógyulást segítő, inspiráló környezetre is nagy szükség van a gyermekgyógyászati intézményekben

- derült ki a K&H gyógyvarázs program tavaly indított területi pályázatából.

Idén ismét 26 magyarországi kórház, mentőállomás, védőnői szolgálat, valamint gyermek háziorvosi rendelő munkatársainak álma valósulhat meg azzal, hogy a kicsik rehabilitációja szebb környezetben történhet. 

Egy kórterem kifestése, egy játszószoba vagy egy mesesarok létrehozása nem tűnik nagy feladatnak, és a költségeket tekintve sem milliós tétel, de ha a gyakran szemet szúró eszközhiányra gondolunk az egészségügyben, érthetővé válik, hogy nem a közérzet és a kényelem javítása az elsődleges szempont, amivel az intézményvezetőknek számolniuk kell.

Igény azonban nagyon is van a gyermekek egészségmegőrzését, betegség-megelőzését és rehabilitációját segítő eszközökre és a kellemes környezetre, amit az is bizonyít, hogy a K&H gyógyvarázs területi pályázatára már az első évben 117 intézmény jelentkezett.

A pályázatra idén október 19-ig újra várják minden olyan intézmény jelentkezését, amely elsősorban a kicsik kényelméhez, jobb közérzetéhez hozzájáruló ötletet, elképzelést valósítana meg. A kiválasztott pályázatokra pedig több mint kétszáz bankfiókban és online, két hónapon át szavazhat majd a közönség országszerte. 

A támogatott intézmények végső kiválasztását a helyi közösségekre bízzuk, hiszen ők azok, akik a legjobban ismerik a helyi gyermekegészségügyi intézményeket, igénybe veszik szolgáltatásaikat, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik.

A tavalyi területi pályázaton olyan fejlesztésekre is szavazhattak, mint például mesesarok kialakítása, amivel hamarabb eltelik a várakozási vagy a kórházban eltöltött  idő a kis betegek számára.

Ezzel egyben szeretnénk megköszönni az egészségügyi dolgozók munkáját is, megérdemlik, hogy a környezet, amelyben dolgoznak, feltöltse őket, és új lendületet adjon hivatásukhoz

– mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A kórházak, mentőállomások, védőnői szolgálatok és gyermek háziorvosi rendelők összesen több mint 9 millió forint, egyenként maximum bruttó 350 ezer forint értékben nyerhetnek támogatást.

A részletes pályázati kiírás és jelentkezéshez szükséges űrlap ide kattintva érhető el: http://www.khgyogyvarazs.hu/hir/indul-a-k_h-gyogyvarazs-teruleti-palyazat


 

h i r d e t é s

Kommentek