h i r d e t é s

A HB Reavis legújabb londoni fejlesztésébe költözik a CBRE

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A HB Reavis legújabb londoni fejlesztésébe költözik a CBRE

2018. május 25. - 14:14

 

A CBRE Global Workplace Solutions üzletága vette bérbe a HB Reavis legújabb londoni irodaépületét, a Southwark Street 61. szám alatt található 7.250 négyzetméteres Cooper & Southwark-ot.

London egyik legvonzóbb negyedében, a South Bank-ben található eddig elhagyatott épületet úgy alakította ki a nemzetközi ingatlanfejlesztő, hogy az a 21. század munkavállalói igényeinek minden szempontból megfelelő irodakomplexumként nyissa meg kapuit az új bérlő előtt.

A fejlesztés során a teljes belső teret átépítették és bővetették, és 1.100 négyzetméternyi plusz munkaterületet hoztak létre, ezzel tágas és vonzó környezetet teremtve az itt dolgozóknak. A HB Reavis korábbi fejlesztéseihez hasonlóan a Cooper & Southwark épületét is úgy alakította ki, hogy az lenyűgöző kilátást nyújtson: a hétemeletes épület legfelső három szintjén hatalmas teraszokat építettek ki, amelyekről csodálatos panoráma nyílik Londonra.

A hamarosan megnyíló irodaháznak nemcsak a kilátása, hanem az elhelyezkedése és a környezete is kedvező olyan munkáltatók számára, akik a fiatal tehetségek bevonzására és megtartására helyezik a hangsúlyt. Az épület olyan főbb intézményekhez és látványosságokhoz van közel, mint a Tate Modern, a Borough Market és a Southbank Centre, emellett tömegközlekedési szempontból is tökéletes, hiszen a London Bridge, a Blackfriars és a Waterloo Station is a közelében helyezkedik el. A helyszín történelmi szempontból gazdag múltra tekint vissza, hiszen a terület korábban a gazdaságilag fontos sörfőzdéiről és a hordógyárairól volt híres, amelyet az épület elnevezése, a Cooper & Southwark is tükröz.

Örülünk, hogy a CBRE a Cooper & Southwark-ot választotta új otthonának és várjuk, hogy hamarosan beköltözzenek az épületbe. A CBRE választása is igazolja, hogy van igény az olyan tágas, modern és minőségi terekre, amelyeket a vállalatunk Európa-szerte kialakít.

– mondta Steven Skinner, a HB Reavis tranzakciós részlegének igazgatója, majd hozzátette:

London belvárosa után most a Southwark negyedben fejlesztünk, illetve nemrég megvásároltuk az egyik legnagyobb telket a Waterloo Station mellett, és elhivatottan dolgozunk azon, hogy friss, izgalmas és emberközpontú tereket kínáljunk London munkáltatói és munkavállalói számára.

Harish Ratna, a Tate Hindle igazgatója elmondta:

Az, hogy egy nagymúltú elhagyatott épületből kellett egy 21. századi komplexumot megalkotnunk, egyszerre állított minket kihívások elé, és óriási sikerélményeket is átéltünk az építés során.

A HB Reavis kollégáival szoros együttműködésben újragondoltuk a meglévő épület tereit, amelyek a jelentős felújításnak és bővítésnek köszönhetően teljesen újjászülettek.

Miközben a Southwark negyed is nagy tempóban fejlődik, igyekeztünk a Cooper & Southwark-ot úgy fejleszteni, hogy az maximálisan beilleszkedjen a környezetébe, ahol egyszerre megtalálhatók az új és régi épületek is.

A Cooper & Soutwhark-kal együtt a HB Reavis fejlesztései egyre nagyobb teret kapnak Londonban. 2017-ben fejezték be a 21.000 négyzetméteres 33 Central irodaház munkálatait, amit a Wells Fargonak adtak el. A King William Streeten elhelyezkedő épületet a John Robertson Architects tervezte, amelyben egy dupla belmagasságú lobbi-terület, és egy lenyűgöző tetőkert is helyet kapott. A HB Reavis másik jelentős projektje, a 7.900 négyzetméteres Farringdon Street 20 irodaépület 2018-ban készül el.

A cég negyedik londoni fejlesztése, az Elizabeth House, a stratégiailag fontos Waterloo Station szomszédságában 87.800 négyzetméternyi fejlesztésére kapott engedélyt. A HB Reavis az AHMM építész irodát kérte fel arra, hogy együtt készítsék el London egyik legújabb építészeti mérföldkövét, amelyben dizájn-irodák és hatalmas közösségi terek is helyet kapnak.

A projekt kivitelezésének mérföldkövei:

  • 2016 április - Az épület megvásárlása az Aberdeen Asset Management-től.
  • 2016 június - Az épület felújítási és bővítési munkálatainak kezdete
  • 2017 június - A HB Reavis 47 millió fontos finanszírozásban állapodik mega Lloyds Bank Commercial Real Estate-tel.
  • 2018 április - A munkálatok befejezése és a teljes épület bérbeadása a CBRE-nak

 

h i r d e t é s