h i r d e t é s

A január a legkeményebb időszak a mélyszegénységben élők számára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A január a legkeményebb időszak a mélyszegénységben élők számára

2022. január 24. - 05:55

Az ünnepek után még nehezebb azoknak, akik valamilyen oknál fogva támogatásokból kénytelenek megélni. 

A pandémia következtében több családban is elvesztették a kenyérkeresőt vagy épp a munkahelyüket, ami olyan helyzetbe sodorta őket, hogy gondot jelent a napi betevő megvásárlása.

A január a legkegyetlenebb időszak a rászorulók számára, hiszen a decemberben kapott dupla családi pótlék után ebben a hónapban nem érkezik támogatás. Ezért fordult segítségért a Szcientológia önkéntes lelkészekhez immáron negyedik alkalommal a világjárvány alatt Szatmári István, a Gyulaji Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, akinek egyre többen jelezték, hogy nem tudják, miből vásároljanak ennivalót családjuknak.

Az önkéntes lelkészek a kérésre azonnal reagálva most hétvégén meg is érkeztek Budapestről Gyulajra tartós élelmiszert és kozmetikumokat juttatva el 43 családnak. A nagycsaládosokon kívül olyan szülők is részesültek az adományból, akik gyermeküket egyedül nevelik vagy tartósan beteg gyermeket ápolnak, de idős házaspárok sem maradtak ki a támogatásból.

A szcientológusok a járvány kezdete óta 64 alkalommal szerveztek különféle jótékonysági akciókat, melyek során több mint 40 tonnányi adományt juttattak el a bajbajutottakhoz Budapesten, valamint 15 további településen és Erdélyben. Összesen 29 szervezettel együttműködve (beleértve gyermekotthonokat, segélyszervezeteket, más egyházakat, önkormányzatokat, kórházakat és mentőszolgálatokat) támogattak főként tartós élelmiszerrel, friss gyümölccsel, fertőtlenítővel, kozmetikumokkal nagy- és kiscsaládosokat, egyedülállókat, időseket, árva és sérült gyermekeket, valamint egészségügyi dolgozókat.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky