h i r d e t é s

A jövő: Lázár János hadat üzent Orbánnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A jövő: Lázár János hadat üzent Orbánnak

2015. október 03. - 10:28
0 komment

 

Másként nem értelmezhető a verbális ámokfutás, amit a kancelláriaminiszter a kormányinfó tegnapi előadásán összehozott

Másként nem értelmezhető a verbális ámokfutás, amit a kancelláriaminiszter a kormányinfó tegnapi előadásán összehozott - írja a válasz.hu.

Először is bemosott egy övön alulit Rogánnak – akivel állítása szerint sikeres páros lesznek. Lázár János ugyanis azt mondta Giró-Szászt búcsúztatva: „az elmúlt öt évben ha gond volt a kormányzati kommunikációval, akkor András beugrott. Eddig erre kétszer volt szükség, nem zárható ki, hogy harmadjára is szükség lesz rá”.

Eztán egyik mondatában Rogán tárcáját propagandaminisztériumnak nevezte.

Majd, mivel lendületbe jött, odaszúrt Orbán Viktornak is, emígyen: „Szerény és rövid politikai pályafutásom alatt azt tanultam meg, hogy két dologhoz ebben az országban mindenki ért, az egyik a futball, ennek számos kormányzati intézkedésben meglátni a nyomát, másrészről pedig a kormányzati kommunikáció és tájékoztatás.”

Eddig csak pletyka volt, abból is a gyöngébbik fajta, hogy a Miniszterelnökségért felelős tárcavezető már elfelé tekinget, de úgy tűnik, Lázár János komolyan gondolta, hogy Rogán felemelkedésével leteszi a lantot. Ám hibázott, mert nem használta ki a lehetőséget, amikor kvázi hősként süppedhetett volna vissza a frakció szürkeségébe kivárni a jobb napokat.

Ha pedig arra játszik, hogy Orbán majd kirúgja, s így valódi hősként szerezheti maga mögé az eddig hiányzó politikai hátországot, akkor pedig még nagyobbat hibázott – Orbán ennél sokkal rutinosabb és dörzsöltebb politikus, aki nem, hogy érti, ő maga teremti folyamatosan újra a Fidesz politikai dimenzióját.

Ziccer volt, kimaradt, Lázár János pedig ütemesen halad a múlt idő felé.

(az csak érdekesség, hogy október 3-án, már október 4. a dátum a hírnél - a szerk.)

 

valasz.hu


 

h i r d e t é s