h i r d e t é s

A kibersztálinizmus ellen szervez tüntetést a Pesti Srácok

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A kibersztálinizmus ellen szervez tüntetést a Pesti Srácok

2020. február 15. - 14:58

 

A Hír TV esti műsorában panaszkodott péntek este Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, hogy a Google/YouTube letiltotta újabb videós csatornájukat is, amit az előző, egy pedofil videórészlet miatt lekapcsolt csatornájuk helyett indítottak.

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője - Forrás: hirtv.hu

Huth egyúttal bejelentette: csütörtökre tüntetést szerveznek a Google magyarországi képviselete elé az Árpád fejedelem útjára, „lázadás a kibersztálinizmus ellen” címszóval, hogy „felfogják ezek a tech-cégek, hogy azért mégis az Európai Unióban vagyunk, és vonatkoznak rájuk Magyarország alaptörvényei, tessék ennek megfelelni, és nem torzítani a szólásszabadságot és a versenyjogokat” – írja a 444.hu.

A portál emlékeztet rá, hogy egy hete, pénteken, a YouTube egy feltöltött, de nem publikált gyerekpornórészlet miatt mindenestül letörölte a Pesti Srácok csatornáját és évek alatt publikált videoanyagait, ami komoly felzúdulást okozott a kormánypárti sajtóban, de újra felélesztette a kritikákat az amerikai tartalommegosztó tech-cégek cenzúrási gyakorlatával kapcsolatban is. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s