h i r d e t é s

A kismamák legjobb barátja, a szoptatós párna

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A kismamák legjobb barátja, a szoptatós párna

2021. január 21. - 09:06

 

A várandósság harmadik trimesztere már komolyan megterhelheti a kismamák szervezetét. A derékra háruló súly egyre nehezebb, és a hatalmas pocak megnehezít számos élethelyzetet. A szoptatós párnákat elsősorban az újszülött testúlyának szoptatás közbeni tartására fejlesztették ki. Azonban a szemfüles kismamák már a terhesség alatt is saját kényelmük szolgálatába állították a párnákat.

Forrás: babaagynemubolt.hu

Ma már különböző funkciók szerint alakítják ki a gyártók a szoptatós párnákat, hogy minden igényt kielégítsenek.

Párnák a kismamák részére

A legtöbb kismama a várandósság vége felé nehezen talál kényelmes pozíciót az alváshoz. A klasszikus, kifli alakú, a végeinél összeköthető szoptatós párna segíthet nekik ebben. Ha magunk mögé tesszük az ágyban, azzal megtámasztjuk a derekunkat, tehermentesítve azt. Ha a pocakunk alá tesszük, ugyancsak fellélegezhetnek a hátunk alsó izmai és az alsó hasizmaink.

Ha a térdeink közé helyezzük a szoptatós párnát, javul a vérkeringésünk. Ez pedig nem csak a mi egész testünkre, hanem a babánkra is pozitív hatással van. Nem csak fekvő, hanem ülő helyzetben is támasztékként használhatjuk, ha a derekunk mögött átvezetjük a párnát.

Az úgynevezett ölelős párnákat már kifejezetten a még várandós kismamák részére tervezték meg. Már az első trimesztertől segít kényelmes testhelyzetekben elhelyezkednie az anyukáknak. Ez rendkívül fontos a megfelelő vérkeringés, anyagcsere és méregtelenítés miatt is.

Ergonomikus szoptatós párnák

Az újgenerációs szoptatós párnákat merevebb kialakításban készítik el. A felső ívük szélesebb, a száraik pedig rövidebbek az első szoptatós párnáknál. Ezeket a párnákat a derék köré kell tekerni. Ha az ív az anyuka előtt helyezkedik el, akkor szoptatáshoz használható. Megtartja a baba testének a súlyát, biztonságos támaszt nyújtva neki. Így az édesanyák és a picik számára is még meghittebbek lehetnek a szoptatás percei.

Ha a párnát megfordítjuk, és a hátunk mögött vezetjük el, akkor a derekunkat tehermentesítjük, és elősegítjük a helyes testtartást. Ez a várandósság során rendkívül fontos. A gerinc alsó része ugyanis hónapokon át extrém terhet visel.

Levél formájú szoptatós párnák

A gyártók igyekeznek folyamatosan fejleszteni a párnák kialakítását. Ennek eredménye a levél alakú szoptatós párna is. Előfordulhat ugyanis, hogy az ülőalkalmatosság, amin szoptatunk, túl keskeny. Ezekben a fotelekben, székekben nem tudnánk megfelelően alkalmazni a klasszikus vagy az újabb generációs szoptatós párnákat. A levél alakzat elkeskenyedő vége azonban megoldást kínál erre a problémára. Ezáltal minden édesanya élvezheti a szoptatós párna előnyeit.

Szoptatós karpárnák

Praktikus megoldás utazás vagy vendégség során a szoptatós karpárna. Ezt bárhová magunkkal vihetjük, így mindenhol kényelmes lehet az etetés. Csak úgy, mint a többi párna, nem csak a szoptatáshoz, hanem a tápszeres tápláláshoz is kiválóan alkalmazható.


 

Kommentek

h i r d e t é s