h i r d e t é s

A kórház szerint drága és rossz ételt kapja az összes esztergomi iskola

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A kórház szerint drága és rossz ételt kapja az összes esztergomi iskola

2016. augusztus 04. - 16:32
0 komment

A Népszabadság cikke szerint bár a Vaszary Kolos Kórház a kétes minőségre és a magas árakra hivatkozva bontott szerződést a Hungast Kft.-vel, Esztergom számos közintézménye továbbra is tőlük kapja a meleg ételt - írja a Kemma.hu.

Hungast leves - Forrás: pecsma.hu

A Vaszary Kolos Kórház szerdai közleményében jelezte, hogy ismét kapnak melegételt a betegek. Ez előrelépés ahhoz képest, hogy miután közös megegyezéssel szerződést bontottak az étkeztetést biztosító céggel, a Hungast Zrt.-vel, úgy tűnt, a pácienseknek egy héten át kell hideg kosztra készülniük. Az új szolgáltató megtalálásáig „mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva” tudják megoldani a betegélelmezést.

A kórház vezetése a szerződésbontás részleteit ismertetve kitért arra is, hogy a Hungast Zrt. 2012 óta biztosította az étkeztetést az intézményben, s feladatait „az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben” végezte.

Ez a megjegyzés több ok miatt is figyelemre méltó. Egyfelől azért, mert ez alapján a felek még a szerződéskötés időpontjára sem egyformán emlékeznek: a kórház 2012-es dátumot említett, míg a cég üzletfejlesztési igazgatója egy közleményben úgy nyilatkozott, 2009 óta dolgoznak az intézménynek.

A kórház szerdai közleményében arról nem esett szó, hogy 100 millióval adós a cégnek az egészségügyi intézmény, a Vaszary Kolos Kórház főigazgatója, Kanász Gábor pedig aNépszabadság levelére egyelőre nem reagált.

Ami a kórház szerint rossz, az jó a gyerekeknek?

Nem kevésbé érdekes az, hogy miközben a kórház drágának és rossznak találta a Hungast szolgáltatását, addig – úgy tudjuk – a fideszes vezetésű Esztergom hűséges marad a céghez. Bukovics Krisztián, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője ugyanis elmondta: minden iskolába és a hozzájuk tartozó tizenegy óvodába is ez a cég szállítja az ételt, amelyre eddig nem volt kollektív panasz. Sőt a Hungast minden nap egy adag ételt a polgármesteri hivatalba is beküld, így ellenőrizhetik annak minőségét. A szóvivő a Népszabadság kérdésére azt nem tudta megmondani, mekkora értékben kötöttek szerződést a szolgáltatásra.

Az összeg már csak azért is érdekes lehet, mert korábban a fideszes Papcsák Ferenc vezette zuglói önkormányzat meglehetősen busásan fizette a Hungastot. Ez abból is kitűnik, hogy amikor a 2014-ben hivatalba lépő PM-es Karácsony Gergely az előnytelen szerződésre hivatkozva új tárgyalást kezdeményezett, a Hungast nagyjából 200 millió forintot engedett az addigi árból. A korábbi szerződést egyébként két nappal az önkormányzati választás előtt írta alá Papcsák.

Az Átlátszó.hu 2014. decemberé­ben arról írt, hogy a Hungast Holding Zrt. tulajdonosa, az S-Food Kft., amely György Tamás és testvérei tulajdonában van. A cikk szerint György Tamás – György Zoltánnal együtt – korábban tulajdonosa volt annak az Aquaplus Kft.-nek, amely a sajtóban a jobboldali önkormányzatok első számú fürdőépítőjeként vált ismertté, és alapítója volt az Aqua Holding Kft.-nek, amelyben 2006 és 2010 között tulajdonos volt Bánki Erik, a Fidesz képviselője. Honlapja szerint egyébként a Hungast több vidéki nagyvárosban is ellátja a közétkeztetést, s napi átlag negyvenezer adagot főz.

kemma.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky