h i r d e t é s

"A kormány az 5 százalékos GDP-növekedésből egy fillért sem költ az emberi méltóságra"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"A kormány az 5 százalékos GDP-növekedésből egy fillért sem költ az emberi méltóságra"

2019. május 17. - 13:29

 

​Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője az ellenzék által a kilakoltatások miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülés után tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet: az, hogy a Fidesz ismét bojkottálta a parlamenti ülést, azt bizonyítja, hogy a kormány számára valóban nem fontos az emberi méltóság.

Szánalmas, hogy a kormány a közel 5 százalékos GDP-növekedésből egy fillért sem tud költeni az emberi méltóságra.

Így Magyarország ki fog esni Európából, a szabadság, a szolidaritás és a biztonság közösségéből, és bent ragad a növekedés és a bizonytalanság közösségében, amelyet az Orbán-kormány a kirekesztés és a gyűlöletkeltés által keltett életre

 – figyelmeztetett Bősz Anett.

A Liberálisok képviselője szerint a kormány 2010 óta nem törődik azzal a 3 millió mélyszegénységben élő magyar állampolgárral, akiknek négyszer kevesebb támogatást biztosítanak az életkezdéshez, otthonteremtéshez és a gyermekvállaláshoz, mint a közép-és a felsőközéposztálynak.

Ez minden, csak nem európaiság. Ez minden, csak nem szolidaritás

 – hangsúlyozta Bősz Anett, aki szerint arról kellene beszélni, hogyan lehetne segíteni a GDP-növekedésből azokat, akiket emberi méltóságuktól megfosztottak.

A piac önmagától humánus értékeket nem szolgál, de ez nem is a piac, hanem a mindenkori kormányzat dolga

– jelentette ki az országgyűlési képviselő, hozzátéve: ha valaki szegény, az még nem jelenti azt, hogy a jogaitól is meg lehet fosztani.  

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s