h i r d e t é s

A kormány nem engedi, hogy Brüsszel elkaszálja a Budapest Szíve programot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány nem engedi, hogy Brüsszel elkaszálja a Budapest Szíve programot

2016. február 04. - 15:05
0 komment

 

Lázár János szerint az EU csalás elleni hivatala megalapozatlanul állítja az, hogy a Belváros szabálytalanul költötte el az uniós milliárdokat.

Forrás: index.hu

Lázár János szerint Brüsszelnek nincs igaza a Budapest Szíve programmal kapcsolatban - írja a 444.hu. Hozzátette, hogy harcba fognak szállni ebben az ügyben. Az Európai Bizottság Jávor Benedeknek küldött válaszából derült ki szerdán, hogy elindították azt az eljárást, amelynek során Magyarországtól visszakövetelhetik azokat kifizetett pénzeket, amiket a Budapest Szíve programra költöttek. 

A Kiskörúton belüli felújítás összesen 15,18 milliárdba került, ebből 9,9 milliárd uniós forrás. A programot korábban az EU csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálta, tavaly januárban keresték meg a magyar ügyészséget, ami márciusban rendelt nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. 

Lázár a csütörtöki Kormányinfón sarcnak nevezte azokat az ajánlatokat, amikor Brüsszel azt követeli a magyar kormánytól, hogy ismerjék el a bruházások során elkövetett hibákat. A miniszter szerint a kormánynak csatába kell bocsátkoznia, és küzdenie kell az igazságért. Az OLAF megállapításait pedig megalapozatlannak nevezte.

 

444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s