fbpx A kormány törvénymódosítása után teljesen ingyen kerülhetnek magántulajdonba az állami sportingatlanok | CIVILHETES

h i r d e t é s

A kormány törvénymódosítása után teljesen ingyen kerülhetnek magántulajdonba az állami sportingatlanok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány törvénymódosítása után teljesen ingyen kerülhetnek magántulajdonba az állami sportingatlanok

2021. november 04. - 10:17

 

Csavarnak egy kicsit a sporttörvényen.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter olyan törvénycsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, aminek az egyik eleme módosítaná a sportról szóló törvényt – írta az Alfahír.

A sporttörvény 64. bekezdésében eddig az állt, hogy az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium előzetes egyetértésével adhatók ingyen önkormányzati tulajdonba.

Az új verzióból azonban eltűntek az önkormányzatok.

A miniszteri javaslat szerint ezután „az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter előzetes egyetértésével sportcélokra adhatóak ingyenesen tulajdonba”. Vagyis a szöveg nem nevesíti, kinek adható ingyen oda az állami vagyon.

A következő részletben az áll: „Az ingyenesen tulajdonba kapott, a tulajdonátruházás időpontjában az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonban lévő ingatlant a tulajdonszerző a tulajdonszerzést követő 15 évig köteles elsődlegesen sportcélokra használni, és ezt az ingatlan másodlagos jellegű hasznosítása sem veszélyeztetheti.”

A törvény indoklásában nem adnak érdemi magyarázatot arra, miért kerülhet ingyen magánkézbe állami vagyon, csak azt írják, az állami vagyonról szóló törvényben „megjelölt kedvezményezettek körének bővülésére tekintettel szükséges” például az önkormányzatok kihagyása.

Az Alfahír szerint sportcélokra ingyen kijátszhatók lesznek az állami vagyonelemek. (24.hu)


 

h i r d e t é s