h i r d e t é s

A koronavírus anyagilag is megviselte a lakosságot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A koronavírus anyagilag is megviselte a lakosságot

2020. július 15. - 07:32

 

A magyar társadalom közel negyedének komoly anyagi gondokat okozott a járványhelyzet, derül ki a Publicus Intézet Népszavának készített közvélemény-kutatásából.

ForráS: nepszava.hu

A megkérdezettek 13 százalékának kisebb, kilenc százalékának pedig nagyobb mértékben csökkentek a bevételei, míg minden huszonötödik embernek, vagyis az összes válaszadó négy százalékának teljesen elfogyott a pénze.

A felmérés szerint a kormánypárti szavazók ötöde is elismerte, hogy negatívan változtak az anyagi lehetőségei, míg a legnagyobb bevételcsökkenésről a jobbikosok (48 százalék) és a DK-sok (43 százalék) számoltak be

A válaszadók kilenc százaléka azt mondta, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodik a járvány óta, 13 százaléka pedig azt, hogy valamennyivel kevesebből, míg 70 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem érzékelt ebben változást.

A nehéz helyzetbe kerültekkel kapcsolatos kormányintézkedésekkel mindössze a válaszadók tizede volt teljesen elégedett, míg kétharmaduk teljes mértékben elégedetlen. A Fidesz-KDNP hívei az átlagnál sokkal optimistábban látják a kérdést, tízből hatan elégedettek a kormányintézkedésekkel. Az ellenzékiek viszont jóval kritikusabbak: a momentumosok 95, az MSZP−P-szavazók 94, a DKsok és a jobbikosok 83-83 százaléka szerint nem megfelelő döntések születtek.

Hasonlóképpen ellentmondásos a kisvállalkozások megsegítésének megítélése: míg a kormánypártiak több mint kétharmada szerint megfelelők a döntések, addig az ellenzékiek bő 80 százaléka úgy látja, hogy rosszul kezelte a kérdést a kormány.

Meglepő módon sok Fidesz−KDNPszimpatizáns is kritikusa volt az oktatással kapcsolatos intézkedésekkel, 26 százalékuk azt válaszolta, inkább nem elégedett a vészhelyzeti működéssel. Az ellenzéki oldalon a DK-sok (84 százalék elégedetlen) és a Momentum (92 százalék elégedetlen) hívei voltak a legkritikusabbak. (nepszava.hu) / nyomtassteis.hu


 

h i r d e t é s