h i r d e t é s

A koronavírus miatt Írországban rekedtek a villamoson szíven szúrt fiú szülei

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A koronavírus miatt Írországban rekedtek a villamoson szíven szúrt fiú szülei

2020. április 07. - 09:50

 

A koronavírus-járvány miatt nem engedik haza a 28-as villamoson halálra késelt Gábor Írországban élő szüleit. Így tragikus körülmények között elhunyt fiuk temetésén sem vehetnek részt.

Forrás: mediacsoport.com

A Blikk megtalálta Borkai József tűzoltót, aki fél órával a tragédia előtt még beszélt az öccsével.

– Gábor elmesélte, hogy a járvány miatt elbocsátották arról a szórakozóhelyről, ahol pultosként dolgozott – emlékezett a történtekre József.

– Azt tervezte, ő is beáll tűzoltónak, mire azt feleltem, másodállásban duguláselhárító vagyok, legyen inkább az, szívesen betanítom. Nagyot nevettünk, azzal búcsúztam tőle, hogy vigyázzon magára, maradjon otthon. Fél órával később hívtak az öcsém számáról. De nem ő volt, hanem Márk, a legjobb barátja. Azt mondta, megkéselték az öcsémet. Kocsival odarohantam, de Gábor már nem élt.


A kutya annyira rémült volt,hogy még akkor is remegett, amikor rátalált Viktória. - Fotó: Zsolnai Péter

Péntek éjjel egy háromfős társaság felszállt a 28-as villamosra, majd a kiskutyájával hazafelé tartó Gáborra és barátjára támadtak. Esélyük sem volt a menekülésre. Amire a villamos befutott a következő megállóhoz, egyikük, L. János a bicskájával szíven szúrta Gábort, aki pillanatokon belül elvérzett. A fiú az utolsó szavaival még arra kérte a barátját, hogy fogja meg a kiskutya pórázát. Később a Pepsi névre hallgató kutyus a kavarodásban megszökött.

– Tudtam, hogy a kiskutyát már a fél város keresi. Amikor hétfőn reggel kikerült a netre, hogy Pepsi egy óvoda udvarában húzta meg magát, odasiettem – mesélte a Blikknek Győrffy Viktória, az Ebremény Kutyavédő Egyesület önkéntese.

– Szegény állat a sarokban feküdt, remegett és mindenkire morgott. Rátettem a pórázt, majd átadtam Gábor barátainak.

Priuszos gyanúsítottak

Az ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a késelő L. János (43) és társa, D. Károly (38) 30 napos letartóztatását. A gyilkos fegyvert elrejtő D. Éva (28) 4 hónapra bűnügyi felügyelet alá került. Mindhármuknak van már priusza, sőt, egy korábbi szurkálásért folyamatban van az elszámoltatásuk.

via blikk.hu / mediacsoport.com


 

h i r d e t é s