h i r d e t é s

A legrosszabbra kell készülni: levelet küldött Karácsony Gergely Müller Cecíliának és Kásler Miklósnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A legrosszabbra kell készülni: levelet küldött Karácsony Gergely Müller Cecíliának és Kásler Miklósnak

2020. augusztus 10. - 12:33

 

Karácsony Gergely szerint egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány második hulláma nem elkerülhető, ma még kérdés, hogy kell-e újra a gazdaságot korlátozó intézkedésekkel számolni.

Forrás: Karácsony Gergely / Facebook

A friss számok, adatok és trendek is azt mutatják, hogy ma újra ki kell mondani: készüljünk a legrosszabbra, hogy elkerüljük a legrosszabbat – írta a Facebook-oldalán a főpolgármester

"A felkészülés és a védekezés első számú felelőse továbbra is a kormány. Látom olvasom a kommunikációjukat bevetési egységekről, katonai hadgyakorlatról, »sci-fibe illő« akciókról, és újra előkerült a már unalomig ismert migránsozás is. Mi a fővárosban inkább az aprómunkában, a tapasztalatok szisztematikus feltárásában, a tán kevésbé látványos, de mindenképpen hasznos intézkedésekben hiszünk" – fogalmazott a főpolgármester.

Szerinte az első hullám tapasztalatai alapján egyértelmű, hogy kiemelt feladat az ország idősotthonainak védelme. A korábbi kezdeményezésére azonban az érintettek a fülük botját nem mozgatták, ezért maguk léptek. Szakértői csapat elemezte az első hullám tapasztalatait, felmérte a fővárosi fenntartású idősotthonok igényeit, az intézményvezetők véleményét, tartalékot hoztak létre a védekezéshez szükséges eszközökből és a saját forrásból beszerzett tesztekből is.

"Az adatok szerint, szemben minden ostoba politikai hangulatkeltéssel, több vidéki idősotthonban van jelen a fertőzés, mint fővárosiban, az önkormányzati fenntartású intézmények mellett megjelent sok állami fenntartású, valamint egyházi és néhány magánintézményben is. Egy ellátásra szoruló idős embert, sem a rokonait nem érdekli, ki a fenntartó. Az a fontos, hogy megfelelő-e a felkészülés, a védekezés a második hullámra. Jó lenne tudni, hogy az állam, az egyházak, illetve a magánfenntartók teszik-e a dolgukat a felkészülés érdekében" – írta.

A főpolgármester szerint együttműködés kellene már végre a kormány és a főváros között, utóbbi szívesen segít az államnak, az egyházaknak és a magánintézményeknek a tapasztalatok megosztásával. Erről a napokban levelet is küld Kásler Miklós erőforrási miniszternek és Müller Cecília tisztifőorvosnak.

"Már csak az a kérdés, méltatják-e reakcióra a főpolgármestert, vagy szokás szerint a miniszterelnönk fog majd üzenni neki pénteken, egy rádióinterjú keretében." (168ora.hu)


 

h i r d e t é s